Virtuell virkelighet 1/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Aftenposten 6. januar 1923. Klikk for større bilde i eget vindu.

Vv 1: Valgkamp-ide. 2023 er valgår (kommunestyre- og fylkestingsvalg mandag 11. september). I den anledning gjengis annonsen ved siden av som en ide til alle ordførerkandidater som leser denne bloggen.

֎֎֎

Aftenposten 6. januar 1923. Klikk for å lese.

Vv 2: Kriseår. Bortsett fra språket kunne overskriften ved siden av like gjerne vært fra dagens avis. Men den er hundre år gammel.

.

.

֎֎֎

Vv 3: Støre/Solberg. Sta(t)sministerens tale ble nøye studert. Ikke hva han sa, men hvordan det så ut der talen var innspilt. Og omgivelsene ble sammenliknet med Erna Solbergs (foreløpig) siste nyttårstale. Det viser seg at Støre og Solberg har mange av de samme bøkene i bokhyllen, men litt ulikt plassert. Kanskje bøkene er statseiendom? Klikk nedenfor for større bilder. Kan noen identifisere bøkene?

Fra Erna Solbergs nyttårstale 2021
Fra Jonas Gahr Støres nyttårstale 2023.

֎֎֎

NRK Dagsrevyen.

Vv 4: Hopp. Bloggeren har så mangelfulle kunnskaper om skihopp at han ikke en gang vet hvor fort Halvor Egner Granerud har hoppet. Men han vet i det minste at Granerud driver med skihopping, og at han er barnebarn av Thorbjørn Egner. Det siste ble forbigått i stillhet da NRK Dagsrevyen hadde et lengre innslag om Kardemomme by (av Thorbjørn Egner) rett før sporten, som begynte med et lengre innslag om Halvor Egner Granerud.

֎֎֎

Budstikkas nettavis 3. januar 2023.

Vv 5: Språk 1. Budstikka har skrevet om lokale konkurser, og om selskapet Råbygg heter det: «Selskapet kastet selv inn hanskene». Hvordan skulle journalisten kunne vite at det er håndkleet man kaster når man gir opp, mens å kaste hansken betyr å utfordre noen (til duell). Slike flauser ryddet korrekturleserne opp i før i tiden.

֎֎֎

Vv 6: Språk 2. Hvorfor uttales Canada med trykk på første stavelse, ikke på andre stavelse som i canadisk og Nevada. Og hvorfor har ikke Arabia trykk på i’en på samme måte som Tanzania?

֎֎֎

Vv 7: Villdyrmerking. Med den blinde hønes sikre instinkt har MDG («miljø»-partiet de grunne/gale/griske) kastet seg på et forslag om å merke alle katter. Bloggeren, som er mentalt allergisk mot katter, foreslår et halsbånd med blinkende røde lys og at det ilegges høye gebyrer for katteeiere som unnlater å merke sine udyr.

֎֎֎

Aftenposten 6. januar 1923. Klikk for større bilde.

Vv 8: Apotekvarer. Sandvika apotek hadde for noen år siden reseptkonvolutter med bilde av Apotekergården i Sandvika. Tro om de kan ha en rest av vidundermedisinen ved siden av innerst på lageret?

.

.

֎֎֎

Annonse tilsendt fra en lojal abonnent.

Vv 9: Sunnhet! Asbjørnsens eventyrblanding er ikke navnet på en hunderase, som det fremgår av annonsen ved siden av. Denne tobakken var en del av vareutvalget i fars butikk, men bloggeren visste ikke at den var så sunn.

.

.

.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *