Virtuell virkelighet 1/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1 – Omberammet: Syrinbusktennekonserten, som bloggen tidligere har kunngjort omberammet til syrinbuskslukkekonsert p.g.a. smittevernstiltakene, er på nytt omberammet, denne gang til neste tenning (i desember). Nærmere informasjon kommer mot slutten av året.

֎֎֎

Vv 2 – Blot: Det er midtvintersblot førstkommende onsdag (12. januar). De som skal blote, rekker ikke å brygge mjød, men kan kanskje få tak i hesteblod.

֎֎֎

Vv 3 – Språktest: I forbindelse med denne utgavens Språknerdens nyttår kom jeg over en test i engelsk språkferdighet. Bloggerens testresultat er i all beskjedenhet vedlagt.

֎֎֎

Google-oversettelse uten etterkontroll?

Vv 4 – Oversatt: Hva er den norske oversettelsen av «How to»? Under leting etter svar på et dataproblem, fant jeg den interessante oversettelsen «Hvordan til». Men noe svar på det jeg lurte på, fant jeg ikke. Googles oversettelsesautomat er grei nok, men må overprøves av et språkkyndig menneske.

֎֎֎

Budstikkas nettavis 5. januar 2022.

Vv 5 – Konkurs: Budstikkas nettavis fortsetter å insistere på at det ikke blir flere konkurser i Asker og Bærum.

֎֎֎

Budstikkas nettavis 5. januar 2022.

Vv 6 – Ski: Budstikka skriver om tråkking av skiløyper – med maskin! Selv måtte jeg sette bort mine gode Bonna-ski med Huitfelt-bindinger da skisporene ble så smale at mine ski kilte seg fast. Og hva mener avisen med setningen som er merket med blått i klippet ved siden av? Man har da bare ett par løype-ski (mine har ligget på garasjeloftet siden forrige årtusen).

֎֎֎

Aftenposten 3. desember 2021.

Vv 7 – Gamle: Overskriften til høyre synges vanligvis til samme melodi som Kongesangen. Klikk heller på bildet og les hele annonsen fra Rådet for et aldersvennlig Norge.

֎֎֎

Budstikkas nettavis 2. desember 2021.

Vv 8 – Dunjakke: Budstikka forteller om Matilde, som glemte dunjakken sin på bussen. Den kom ikke til rette, og en representant for buss-selskapet mente det kunne skyldes «en beklagelig menneskelig svikt» – eller en uærlig ansatt, som det heter i klarspråk.

֎֎֎

Vv 9 – Språkmoro: Eides språksjov har vært lørdagens TV-underholdning på NRK siden begynnelsen av desember, men uten at programmet har fått sin velfortjente anbefaling her. Derfor lenker jeg til NRKs nett-TV-side med hele serien, og anbefaler alt. Les gjerne også bloggens forhåndsomtale av det første programmet, Språksjov og fesjå, fra desember 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *