Virtuell virkelighet 06/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


NRK Dagsrevyen 6. februar 2023. Klikk for større bilde.

Vv 1: Asynkron-TV. Når man stanser TV-strømmingen for å forlate TV-stolen et øyeblikk og NRKs bakgrunnsbilde og forgrunnstekst ikke er helt synkronisert, kan man få artige konstellasjoner.

.

֎֎֎

Utdrag fra president Bidens State of the Union-tale 7. februar 2023. Klikk her for å se hele seansen.

Vv 2: Seremonielt. Det er for lite fres over seremoniene i Stortinget! Se hvordan de gjør det i USA! Der er det jubel og begeistrede tilrop både når presidenten ankommer nasjonalforsamlingen og når han holder talen om rikets tilstand. Kong Harald har noe å strekke seg etter når han skal holde trontalen til høsten…

֎֎֎

Aftenposten 8. februar 2023. Klikk for å lese.

Vv 3: K-dyr. Bloggeren er kjent med at det blant bloggens abonnenter finnes noen som slipper katter inn i sitt hus. Disse bør nå skjerpe seg så de ikke også blir lovbrytere!

.

.

֎֎֎

Vv 4: Dyreterminologi. Bloggens dyreteminologiske konsulent vakler når det gjelder begrepene labb og pote, men tror at begge deler kan brukes om både hund og katt. Bloggeren tillater seg å påpeke at man lærer hunder å gi labb, ikke å gi pote (katter kan ikke lære noe som helst). Det er kanskje like greit å la Det Norske Akademis ordbok få siste ord.

֎֎֎

Aftenposten 1. februar 2023.

Vv 5: EEF-nytt. I en helsides annonse påpeker et firma som kaller seg Sweef (aner ikke hva de driver med, men det er sikkert noe med data) det selvsagte at sofagriser får færre beinbrudd. Det er noe vi i EEF (Engstelige Eldres Forening) nærmest har som motto. Bloggeren viser ellers til Arne Garborg.

.

.

.

֎֎֎

iNyheter bringer oppsiktsvekkende nyheter. Klikk for å lese hele teksten.

Vv 6: Rom-Tesla. iNyheter skriver om en «Roadster-Tesla» som ble skutt ut i verdensrommet for en tid siden og som visstnok har gått et par ganger i bane rundt solen. Den alltid observante og nøyaktige nettavisen bringer bl. a. denne oppsiktsvekkende nyheten: «Det har ikke vært noen direkte observasjoner av roadsteren siden 2018 …»

֎֎֎

Aftenposten 27. januar 2023.

Vv 7: Tekstbehandlingsfeil. Aftenposten, avisen som holder seg med ukentlig språkspalte, brakte nylig notisen ved siden av. Et lite «av», som journalisten har glemt å fjerne, gjør at man nesten kan nøste seg tilbake til den opprinnelige formuleringen.

֎֎֎

Vv 8: Razzie? Aftenposten-notisen nedenfor er forståelig for dem som kjenner fag-sjargongen. Bloggens kloke og vakre lesere sender kanskje en forklaring på ordet razzie, som er ukjent for bloggeren.

Aftenposten 26. januar 2023. Klikk for større tekst.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *