Tilbakeblikk 26.08.22

Postene nedenfor er utfyllende stoff til innlegg som har stått i bloggen tidligere .


Hvalrossen Freya (2017-2022) og andre dyr (19.08.2022)

Tilbakeblikket på forrige utgaves omtale av Freya-fenomenet skal begynne med selvkritikk. Ved nok en gjennomlesing av innlegget er jeg lite fornøyd med min antydning om at Frank Bakke-Jensens bakgrunn som tidligere forsvarsminister og som FN-soldat kunne ha noe å gjøre med beslutningen om å skyte hvalrossen Freya. Ansvaret for beslutningen ligger selvsagt hos Bakke-Jensen som fiskeridirektør, men den ble sikkert tatt i samråd med fagfolk som hadde gjort grundige vurderinger. Fornavns-journalistikk som gir politikere og andre ledere personlig ansvar for saker de som følge av sin posisjon står i spissen for, liker jeg ikke. Denne gangen tråkket jeg selv i salaten, noe jeg skal prøve å unngå senere.

Faget bevarings-«biologogi» er trolig et resultat av Facebooks logogoritmer. Klikk for større bilde.

Ellers kom det mange reaksjoner på avlivingen av Freya. Jeg har plukket ut to som ikke føyer seg inn i rekken av «agurktid»-oppslag. Både Anne Sverdrup-Thygeson (kronikk i Aftenposten) og Ragnar Larsen (kommentar i Document) ser «Freya-saken» i et samfunnsperpektiv – fra ulike ståsteder.

Som forutsett i blogginnlegget om Freya har vi også fått vite – i hvert fall delvis – hva som til slutt skjedde med hvalrossen. Aftenposten brakte en helside om saken.

Skatteoppgjøret for 2020(!) er klart? (01.07.2022)

«Forklaring» fra anonym saksbehandler i Skatteetaten.

Etter at innlegget det er lenket til ovenfor, ble publisert, dukket det plutselig opp e-fakturaer fra Skatteetaten i nettbanken. Kravene var på kr 117 og kr 77. Det største beløpet (117,-) hadde jeg fått telefonbeskjed om, det minste skjønte jeg ikke, og ringte for å spørre. Jeg skjønte heller ikke forklaringen jeg fikk pr. telefon, og ble lovet å få en forklaring «på menneskespråk» fra min saksbehandler. Det var kanskje den (forklaringen) som kom en drøy uke senere: Håndskrevet konvolutt med to ark som kunne være utskrifter av skjermbilder, men uten noe forklarende brev. I motsetning til Skatteetaten vil jeg gjerne bli ferdig med skatteåret 2020, og har betalt de 77 kronene for å slippe mer mas.

Kadettangen skal bli støysender (01.12.2017)

Forrige lørdag var det fest for hørselshemmede på Kadettangen (de som ikke var hørselshemmet ved ankomst til festen, ble det trolig i løpet av kort tid). Vi som bor rundt Sandviksbukta fikk «gleden» av å høre på den lyden som ble produsert. Det meste hørtes ut som når en bil med musikk fra et kraftig stereoanlegg passerer: man hører bare bassen. Festlighetene pågikk til midnatt, som er én time lenger enn vanlig. Ifølge Bærum folkehelsekontor er den utvidete tiden innvilget av politiet etter drøfting med kommunelegen.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *