Tilbakeblikk 14.10.2022

Postene nedenfor er utfyllende stoff til innlegg som har stått i bloggen tidligere .


Tillit til helsevesenet? (06.03.2020)

Innlegget det er lenket til ovenfor, ga uttrykk for en viss skepsis til helsevesenet på systemnivå (på individnivå fungerer det, etter bloggerens erfaring, utmerket). Innslagene i TV-nyhetene tirsdag om pasienter som ikke møter til avtalt time ved sykehusene, fikk meg til å tenke på hva jeg selv har erfart og hva jeg er blitt fortalt om slikt.

For noen år siden dumpet det ned en regning i posten fra Bærum sykehus for «ikke benyttet time», en time som var bestilt til meg av en Ålesund-lege jeg aldri har vært hos, men som åpenbart hadde brukt mitt personnummer. Jeg sa hva jeg syntes om dette, regningen ble ikke betalt, og jeg har ikke fått purring.

En bekjent var innkalt til sykehusundersøkelse i år, men måtte avbestille og forsøkte å gi beskjed om det – forgjeves. Hverken hun eller sentralbordet i bostedskommunen (dit hun henvendte seg for å få hjelp) kom gjennom, selv om oppringingen foregikk i den telefontiden sykehuset oppga.

Kan slike forhold som jeg her har nevnt, ligge bak tallene i NRK Dagsrevyens reportasje?

Notre Dame og Vålerenga kirke (19.04.2019)

En film om brannen i Notre Dame har nylig hatt kinopremiere. Filmen er omtalt i Aftenposten. Brannen ble omtalt her i bloggen etter få dager.

Norske ord med engelsk betydning (04.11,2017)

Helene Uri er en av dem som skriver språkside i Aftenposten. Nylig var hennes tema det samme som i innlegget det er lenket til ovenfor.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *