Sykkelfelt

Ifølge Budstikka har det vært klager på de røde sykkelfeltene i Bærum. De lukter vondt, sto det i avisen. Ifølge Satans vegvesen er det bare i Bærum man har fått disse klagene.

Sykkelfelt. Klikk for større bilde.

Nå er det ikke slik at veibanen automatisk blir sykkelfelt bare den er rød. Det er oppmerkingen og skiltingen som avgjør hva som er sykkelfelt. Utenfor Bærum rådhus er sykkelfeltet markert med en stiplet hvit linje og en påmalt sykkel med pil for kjøreretningen (skiltet Innkjøring forbudt gjelder ikke sykkel her). Sykkelfeltet har også fått rød farge.

Ikke sykkelfelt. Klikk for større bilde.

Et par kilometer unna er det bare rød asfalt, ingen stiplet linje og ikke noe skilt e.l. (se bilde) Der er det følgelig ikke sykkelfelt, selv om de fleste syklistene tror det. Det blå skiltet i høyre kant av bildet viser at det er sykkelfelt innenfor den stiplete linjen – som ikke er der.

Nå ser det vel ut som om mange syklister bryr seg lite om trafikkreglene, så da er det vel ikke så nøye med meg opmerkingen. I den perioden bloggeren kjørte rullator til til og fra nærmeste butikk, måtte han dele veien bl. a. med syklister som kom fra jobb. De hadde åpenbart ikke fått med seg den paragrafen i vegtrafikkloven som handler om hensynsfull ferdsel. Det er ikke særlig hensynsfullt å passere en rullatorbruker bakfra med en klaring på ca én meter, men jeg kan jo bruke syklistvern.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *