NATO i Bærum

NATOs overkommando for Nord-Europa lå lenge ved – og visstnok også i – Kolsås i Bærum. Det tok slutt for 29 år siden i dag.

Bildene ovenfor:
NATO-hovedkvarteret lå vest for Kolsåstoppen, og har aldri vært noen hemmelighet. I dag er bygningene markert på kartet som næringsbygg.

NATOs nord-kommando var sikkert et kjærkomment tilskudd til det lokale næringslivet. Også her på bruket fikk vi glede av den militære virksomheten i kommunen. Det huset som nå er bloggerens residens, var den gang uthus med hybel. Den ble i en periode utleid til en dansk NATO-ansatt. Hun hadde den første hunden bloggeren kan huske som fastboende på eiendommen, en cocker spaniel med navnet Uffe.

En av 5. juni-feiringene på Danmark. Holmen har nå permanent dansk vimpel på flaggstangen.

Den danske foreningen ved Kolsås-hovedkvarteret markerte Danmarks nasjonaldag 5. juni på holmen Danmark rett nedenfor Langset. Det resulterte i den første flaggingen for 5. juni her på bruket; man følger jo naboens flagging ved store anledninger.

Da NATO flyttet fra Kolsås, pustet kanskje naboene der lettet ut over ikke lenger å ha et bombemål i nærheten. Nå tror jeg Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) holder til i det fordums NATO-hovedkvarteret. Naboene skal kanskje ikke føle seg helt trygge.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *