Krig og fred

For 82 år siden var det krig i Norge, og på dagens dato ble to byer utsatt for bombardement. 80 prosent av Bodø ble lagt i grus av bomber fra det tyske Luftwaffe. Narvik, som var inntatt av tyske styrker, ble beskutt av britiske krigsskip. De siktet nok ekstra godt hvis de kjente til situasjonen for sine samtidige kampfeller i Dunkerque.

Som kjent gikk krigen i det lange løp ikke i tysk favør, og på dagens dato i 1941 ble slagskipet Bismarck senket av den britiske marinen.

Robert Zimmerman (alias Bob Dylan) kan ha hatt noe av det foregående i tankene da han skrev Blowing in the wind, som var et av sporene på gjennombruddsalbumet The Freewheelin’ Bob Dylan. Det utkom på dagens dato i 1963. Bloggeren har selv opptrådt med sangen sammen med et lite speiderorkester i Løkkehaven i Sandvika for mange år siden. Dylan, som fikk Nobelprisen i litteratur i 2016, var kanskje mest opptatt av teksten. I hvert fall er det en større musikalsk opplevelse å høre Peter, Paul and Mary‘s fremførelse enn den originale med låtskriveren. Sammenlikne selv nedenfor.

Bob Dylan fremfører Blowing in the wind.
Peter, Paul and Mary fremfører Blowing in the wind.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *