Kommunal pengesløsing

For ti-tolv år siden var Kalvøya (500 m fra bloggerens bolig) åsted for et arrangement som kalte seg Extrema Outdoor. Det fikk kommunal støtte fordi det skulle «sette Sandvika på kartet» (og oppnådde medieomtale p.g.a. støy og mange anholdelser for narkotikabruk), men måtte legge ned før tredje forsøk fordi det ble for ekstremt.

Men kommunens politikere mente åpenbart at vi som er så tankeløse at vi bor ved Sandviksbukta, får ta konsekvensen av vårt bosted. Da det viste seg at Kalvøya ikke tålte belastningen av store publikumsarrangementer, vedtok man derfor å opprette en arrangementsplass på landsiden av Kalvøybroen, ytterst på Kadettangen. Bloggen omtalte dette i Kadettangen skal bli støysender (desember 2017). Klipp fra nyhetsmediene i årene før coronaen forteller hvordan det gikk.

Budstikka 7. juli 2018. Klikk for å lese.
Budstikka 3. juli 2019. Klikk for større tekst.
Aftenposten 18. august 2019. Klikk for å lese.

Rask hoderegning forteller at Bærum kommune harbrukt mellom en halv og én milliard kroner på støtte til de firmaene som har plaget beboerne rundt Sandviksbukta med høyttalerstøy. Men det var visst ikke nok penger ut av vinduet. Ifølge Budstikka har kommunen betalt kr 462.000 for å reise et tårn innerst på Kadettangen, der «den profesjonelle skateren Adil Luigi Dyani» skulle sette en verdensrekord under årets byfest i Sandvika. Rekordforsøket under byfesten ble avlyst, og har visst ennå ikke blitt gjennomført.

Like ved skaterens tårn lå Artista Gallericafé, som var godt besøkt av Sandvikas seniorer på vei til eller fra tur på Kalvøya. Kafeen ble nedlagt da driverne ikke fikk fornyet leiekontrakten fordi lokalene skulle brukes til ungdomsklubb el.l., noe man foreløpig ikke har sett noe til. Men et midlertidig tårn til nærmere en halv milliard kroner har kommunen betalt.


Det har vært mange slags aktiviteter på Kadettangen i årenes løp. Les om det i Kadettangen var for lenge siden en tange fra mai 2019.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *