Godt nytt år!

I dag er det to år siden Kongressbygningen i Washington ble angrepet av en folkemengde som ikke ville godta resultatet av presidentvalget et par måneder tidligere. Og det er 22 år siden Kongressen avgjorde at George W. Bush hadde vunnet presidentvalget mer enn fem uker tidligere. Det var visst et klart mål for angrepet mot Kongressbygningen i 2021 å «ta» den republikanske visepresidenten, Mike Pence, som skulle lede kongressmøtet der demokraten Joe Biden skulle godkjennes som lovlig valgt president. Visepresident Al Gore (fra Demokratene) ledet det tilsvarende møtet l 2001, der republikaneren George W. Bush ble godkjent. Selv om det hadde vært mye diskusjon om valgresultatet, foregikk det møtet uten voldelige protester. At det ble annerledes i 2021, er kanskje et tegn i tiden.

«Tiden går,» sier vi. «Tiden kommer,» sier de andre steder, og vi synger det: «Tider skal komme, tider skal henrulle.» Om tiden går eller kommer, avhenger kanskje av hvor i tiden man befinner seg. For en gammel mann er det ingen tvil om at tiden kommer, og at Louis Armstrong tar feil når han synger We Have All The Time In The World.

Under den tradisjonelle nyttårsfeiringen for snart en uke siden (omtalt også i Nyårsmusikk i denne ukens blogg) ble det skålt for det nye året med ordene Slava Ukraini (ære til Ukraina). Bloggeren kjenner ingen i Ukraina, men tar alle ukrainere med i ønsket om et

godt nytt år.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *