Flomreportasje

Meteorologiskes kart over «Hans» har erstattet bildet av corona-virus i NRK.

Neida, det har ikke vært flom her. Hovedbygningen på Langset ligger på en fjellknaus og har tålt det været som har vært siden 1889. Men «ekstremværet» Hans har plaget Østlandet de siste dagene, og har vært en gjenganger i nyhetene siden et par dager før det slo til. Man skal for øvrig merke seg at uværet kom fra Sverige.

Den som ikke selv er berørt av naturens herjinger, kan i ro og mak høre på hva som blir sagt i reportasjene. Det er to ord som stadig går igjen. Det ene er hva myndighetene forventer. Skal man ta den egentlige betydningen av ordet alvorlig, ønsker myndighetene sine «undersåtter» mest mulig ondt. Det er kanskje mer skremmende at så mange mennesker blir evakuert. For hva er det egentlig som blir gjort med dem da? Ifølge Det norske akademis ordbok (NAOB) er dette betydningen av evakuere: «suge luften ut av, fjerne luften fra».

Den skattefinansierte radiokanalen NRK har fortsatt med å sende «TV-radio». Klippet nedenfor kan ha vært et forsøk på å muntre opp de flomrammede. Det advares mot sterke uttrykk (muligens fra NRK-reporter Hans Olav Hoftun).

Også NRKs fjernsynskanaler har hatt flomreportasjer. Men det holder med et lydklipp av Jon Gelius i Dagsrevyen for å avsløre at meteorologene har ansvaret for uværet. Når de kan forlenge det, kunne de vel latt være å sette det i gang?


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *