Eplehøst

De som dyrker jordbær, har i mange år hentet plukkere fra utlandet. Her på bruket plukker vi epler, og plukkerne kommer fra Telemark. De bekoster transporten og det meste av det øvrige selv.

Plukkedagen var lørdag, og da var været slik det ble bestilt: Skyet og opphold. Brukseieren (= bloggeren) hadde feilberegnet eplemengden, så plukkingen måtte utvides til søndag, og da var det skarp sol og veldig varmt.

Årets epleavling (minus to trær). Lengst til høyre: Interntransport-tralle og klype for høythengende frukt.

Resultatet ble 21 bananesker med epler, for det meste av sorten James Grieve. Det tilsvarer 400-450 kg. Det gjenstår fortsatt to trær, så totalen kommer nok opp i et halvt tonn. Men det er langt igjen til rekorden på 900 kg.

Musikken nedenfor er ønsket av sjefplukkeren, som også er teknisk sjef for saftfabrikken. Den kommer i drift denne helgen (fjernstyrt av teknisk sjef), og har trolig fullført sin jobb i løpet av kommende uke.

Bloggeren er som kjent språknerd, og ville helst helst at det i sangteksten nedenfor skulle være were (konjunktiv) i stedet for was. Sjefplukkeren ville helst ha en innspilling med Ricky Skagg. Ingen av oss får ønsket oppfylt.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *