Virtuell virkelighet 9/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Unnskyld! I forrige utgave av bloggen lenket jeg til innlegg som var kritiske til Hadja Tajik. At dette skulle gå så inn på henne at hun valgte å gå av som statsråd, hadde jeg ikke forestilt meg. Men slik er altså bloggens makt.

֎֎֎

Aftenposten 4. mars 1922. Klikk for å lese.

Vv 2: Automobiler. Det går mot slutten av vintersesongen, men de som vurderer å bruke automobil neste vinter, kan kanskje finne nyttige tips i den nesten helsides, illustrerte artikkelen ved siden av.

.

.

֎֎֎

Vv 3: Diktat. Bloggeren har til sin nyervervede mobiltelefon lastet ned et program som gjør tale om til skrevet tekst. Dette programmet er i flittig bruk under skriving av bloggen, og forhåpentligvis er alle misforståelser (av typen der «påstått» blir til «Ågot») fjernet i korrekturlesingen.

֎֎֎

Vv 4: Fjordis. Isen på Sandviksbukta er ikke like fristende som den var i fjor, og bloggeren har også i år holdt seg unna. Dessuten har gårdsplassen vært dekket av solid is, men også den begynner å bli nokså usikker.

֎֎֎

Aftenposten 4. mars 1922. Klikk for større tekst.

Vv 5: Landbruk. Sørensen & Balchen, som ifølge annonsen ved siden av ser ut til å ha vært forhandler av Harley Davidson motorcycler på 1920-tallet, har nå gått over i landbruksbransjen. «Vi har moderne høylager …» står det på firmaets nettsider, som ikke hadde tatt skade av litt språkvask.

֎֎֎

Vv 6: Rasert. Noen som muligens er omgangsvenner av Vladimir Putin, har fått lov til å herje i Sandvika sentrum. Budstikka skrev om tilsvarende tilstander for femti år siden.

I sentrum av Sandvika by står ingen bygninger igjen pr. mars 2022.

֎֎֎

Vv 7: Skisenter. Den andre vinterferieuken i Sør-Norge slutter denne helgen. Til tross for en overnatting bare få kilometer fra et av de større skianleggene, har bloggeren holdt seg til Arne Garborgs advarsel om skibruk.

֎֎֎

Vv 8: Ball-nekt. Brukets tause vakthund Simba har fått en ny ball. Simba er forresten nektet medlemskap i Bærum Sportsklubb.

Simbas nye ball etter en tids bruk. Av en eller annen grunn er Simba nektet adgang til Bærum Sportsklubbs fotballer.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *