Virtuell virkelighet 8/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Ukraina. Enda så alvorlig situasjonen er i Ukraina, velger bloggeren å kommentere saken i denne ikke helt seriøse spalten. Russlands president Putin holdt tale i forbindelse med angrepet på Ukraina, og så vidt jeg oppfattet, karakteriserte han der myndighetene i Ukraina som en nazistisk junta. Når det gjelder nazistiske tendenser, bør man lytte til Putin, for der er han på hjemmebane. Hør noe av det han hadde å si ved å klikke på avspillingsknappen under bildet nedenfor (hør helt til slutten selv om videoen er utekstet).

֎֎֎

Vv 2: Klarspråk. Statsminister Jonas Gasj Tøre har tidligere blitt beskyldt for tåketale. Men nå er det klar tale!

֎֎֎

Resett 23. februar 2022. Klikk for å lese.

Vv 3: Regler? Hadia Tajik, som er arbeids- og inkluderingsminister og nestleder i Arbeiderpartiet, har som flere andre politikere viklet seg inn i en pendlerboligsak. Resett (ovenfor) er ikke nådig i sin omtale. Men dette er ikke første gang hun er presseomtalt for å ha tråkket i salaten.

֎֎֎

Aftenposten 19. februar 2022.

Vv 4: Strømpris. Aftenposten har har i en liten notis gitt løsningen på problemet (eller heter det utfordringen?) med høye strømpriser på grunn av kraftmangel.

֎֎֎

Resett 21. februar 2022.

Vv 5: Ukjent utenrikspolitiker. Bloggeren må nok innrømme at han – i motsetning til Resett (ovenfor) – har undervurdert Terje Tyslands kvalifikasjoner i internasjonal politikk.

֎֎֎

Vv 6: Knivstikking m.m. Så vidt jeg forstår etter å ha lest Resett-artikkelen nedenfor, var brøden som kvinnen ble tiltalt for, ikke knivstikkingen, men at den foregikk på Bømlo.

Resett 7. februar 2022. Klikk for å lese.

֎֎֎

Vv 7: Antrekk. Det har foregått en interessant utvikling i de norske OL-deltakernes antrekk i løpet av åtte år. Under Sotsji-OL i 2014 kom de norske deltakerne fra Norway, ifølge luemerket. I årets tilsvarende idrettsstevne kom de fra Norge.

֎֎֎

Vv 8: Klimajournalistikk. Bloggen har tidligere vært kritisk til hvordan enkelte medier behandler stoff om klimaspørsmålet. Derfor var det interessant å se hva Associated Press har sagt ja til i den sammenhengen.

Document 21. februar 2022. Klikk for å lese.

֎֎֎

Aftenposten 4. mars 1972. Klikk for å lese.

Vv 9: Forbilde. Denne helgen er det 50 år siden hendelsen som gjorde at Fædrelandsvennen ble denne bloggens forbilde (se Om bloggen i menyen ovenfor. Aftenposten intervjuet «Fævennen»s daværende redaktør en uke etter at det smalt.

.

.

.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *