Virtuell virkelighet 6/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Budstikka 28. februar 2023.

Vv 1: Hurra! Helt uventet kom meldingen i Budstikka om at vi er innvilget en støyfri helg i juni eller juli. Støy-arrangementet Kadetten er avlyst! Det innebærer også at de som vil, kan bade på Kadettangen (hvis det ikke er for mye hvalross, da)-

.

֎֎֎

iNyheter 26. februar 20203. Klikk for å lese.

Vv 2: Farlig. En influenser er, etter hva bloggeren vet, det samme som en blogger. Som klippet ved siden av viser, lever vi influensere/bloggere farlig. Det har også fremgått av andre influenser-/bloggersaker i mediene nylig.

.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 19, februar 1973. Klikk for større bilde.

Vv 3: Ikke-binær. Mange år før pronomenet hen kom inn i ordlistene, diskuterte Bærum skolestyre om man skulle gjøre slutt på kjønnsforskjellen i kommunens grunnskoler.

.

.

֎֎֎

Vv 4: Turbin-Thunberg. Den svenske skoleeleven Greta Thunberg har fått med seg noen samiske venninner og har lagd problemer for norske statsansatte. Den skattefinansierte mediebedriften NRK fortalte om dette gjentatte ganger i sin nyhetskanal tirsdag.

iNyheter 27. februar 2023. Klikk for å lese.

Den unge svensken ble imidlertid nektet adgang til olje- og energidepartementet, kunne iNyheter melde.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke februar 1973.

Vv 5: Tog 1. Den fremsynte lokalavisen Asker og Bærums Budstikke brakte for 50 år siden diktet ved siden av som en hilsen til våre dagers brukere av Follobanen. Denne jernbanestrekningen åpner for øvrig – ifølge ryktene – på søndag.

֎֎֎

Vv 6: Tog 2. Togene går i Ukraina, til tross for eksternt påførte hindringer. Togene i Norge går også (unntatt på Follobanen), men de er ikke så punktlige som i Ukraina ifølge bl.a. Aftenposten. Det skyldes – så vidt bloggeren vet – ikke eksternt påførte hindringer.

֎֎֎

Illustrasjon fra bloggen avdekt.no.

Vv 7: Proteinkilde. Illustrasjonen ved siden av er hentet fra en annen blogg, og er valgt fordi den viser Espen Barth Eides mangesidige virksomhet. Er ikke han egentlig opptatt med å skaffe varmere vintre?

.

֎֎֎

Aftenposten 17. februar 1923.

Vv 8: Røyk. Med dagens røykelov kunne ikke fiskeri-inspektør Barclay ha brukt en overskrift som den ved siden av. Kanskje han også måtte ha skiftet navn for å beholde jobben?

.

.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 9: Vinter. Vintersesongen går heldigvis mot slutten. Men med tanke på neste vinter kan noen kanskje ha interesse av å lese Aftenpostens artikkel K.N.A.s store prøve for vinterkonstruktioner fra februar 1917.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *