Virtuell virkelighet 44/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Konsert. 11. desember er siste sjanse! Da finner årets syrinbusktennekonsert sted, en konsert som også er sanggruppen Hummer & Canaris avskjedskonsert. Alle bloggens lesere er velkommen, ta kontakt om sted og klokkeslett.

֎֎֎

Vv 2: Påvirkning. Norge trenger en bedre plan for å øke forsvarsevnen var Aftenpostens lederartikkel 31. oktober. Få timer senere hadde statsministeren, forsvarsministeren og forsvarssjefen pressekonferanse for å fortelle om økt beredskap. En god illustrasjon på pressens makt!

֎֎֎

Aftenposten 16. oktober 2022.

Vv 3: Enkelt. Svaret på spørsmålet i overskriften ved siden av er enkelt: Ingen.

.

.

֎֎֎

Budstikka (lokalavis for Asker og Bærum) 14. oktober 2022.

Vv 4: Verdensdag. Bloggeren lurer på hvorfor barn i Asker har en egen verdensdag, slik det står i klippet ovenfor. Hvorfor har ikke barn i Bærum det? Eller i Snåsa?

֎֎֎

Aftenposten 15. oktober 2022. Klikk for å lese reportasjen.

Vv 5: Dyrenytt. Nylig var landbruksministeren og miljøvernministeren på gårdsbesøk. Der fikk de se levende dyr, bl.a. en ku som var så uhøflig at den rakte tunge. På bildet ved siden av er landbruksministeren til høyre foran, miljøvernministeren i bakgrunnen (med briller).

֎֎֎

Vv 6: Trillinger? Bildet nedenfor til venstre av kong Charles 3. (73) og president Biden (80) har fått følgende omtale av Document-redaktør Hans Rustad (73), som er avbildet nedenfor til høyre:
«Disse to ser ut som tvillinger. De har samme holdning og ser bortreiste ut. Biden er verst, men også Charles virker som han er klar for aldershjem. Men han er nyslått konge av Storbritannia og den andre er USAs president. Hva sier dette om Vesten? Det er ikke alderen, det er at de ser så bortreist ut.»
Ja, ja. På seg selv kjenner man andre.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 23. oktober 1972.

Vv 7: Trafikkulykke? Når en bærumsbil i 1972 rotet seg så langt bort som til Svinesund, måtte det jo gå galt.

.

.

.

֎֎֎

Fra Ukerevyen 24. august 1942. Klikk for å se hele innslaget.

Vv 8: NS-propaganda. Det viser seg at garasjen her på bruket har vært med i en tilnærmet propagandafilm fra 1942. Bildet ved siden av er fra den NS-kontrollerte Ukerevyen (NS = Nasjonal Samling, det «statsbærende» partiet under okkupasjonen 1940-45). Roerne i båten er deltakere i unghirdmarinens øvelse i Sandvika.

֎֎֎

Vv 9: Skipsdåp. For litt over femti år siden var det skipsdåp i Sandviksbukta. Det som ikke står i lokalavisens reportasje, er at det nye skipets rederi hadde lite med Sandvika å gjøre, men det konkurrerende rederiet holdt til i en av villaene ved Sandviksbukta – med god utsikt til dåpen.

Asker og Bærums Budstikke 10. september 1972. Klikk for å lese reportasjen.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *