Virtuell virkelighet 41/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Underskudd. Faste lesere av bloggen vil ha oppdaget at denne utgaven har bare tre innlegg, ikke fire, som er det vanlige. Det skyldes knapp tid på grunn av reisefravær sist helg. Bloggeren skal prøve å forbedre seg.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

På kartet ser det ut som avstanden fra Jerusalem til Gaza er kortere enn fra Tel Aviv til Gaa.

Vv 2: Avstand. De som følger med på hendelsene i Gaza, har kanskje lagt merke til at både den skattefinansierte TV-kanalen NRK og den reklamefinansierte TV-kanalen TV2 rapporterer fra om Gaza fra Tel Aviv. Det blir vel omtrent som å rapportere detaljert om hendelser i Oslo fra Lillestrøm.

.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 3: Festival. Finn frem kalenderen for neste år og kryss av tirsdag 28. mai! Det er datoen for Langsetfestivalen 2024, som så smått er under planlegging.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 10. november 2023.

Vv 4: Klima. Klippet ved siden av kan brukes som en slags dokumentasjon på at vi har et varmere klima nå enn for hundre år siden. Da advarte man i Budstikka mot usikker is i Sandviksbukta, og et annet sted i avisen sto det om en drukningsulykke i forbindelse med at barn hadde spilt ishockey nær land ved Kadettangen.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 5: Tog. I Budstikka for hundre år siden sto det om alle fordelene med den planlagte Ringeriksbanen. At banen skulle medføre steinfylling ved Lakseberget, var derimot ikke nevnt.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 10. november 1923.

Vv 6: Biltyveri. Det var vel den dramatiske pågripelsen som gjorde at et biltyveri fikk iøynefallende plass i Aftenposten for hundre år siden. Eller var det ikke så mange nyheter å ta av, kanskje?

.

.

.

.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 12. november 1973. Klikk for å lese.

Vv 7: Parkering. Parkeringshuset i Sandvika er nå revet – det var jo hele femti år gammelt. Da det var nytt, så man seg råd til betjent billettkiosk ved innkjørselen. Betjeningen ble omtalt i Budstikka som «parkomaner».

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 8: Bondebruk. Statens lærerindeskole i husstell – institusjonens tittel forteller i hvilken tidsperiode den ble etablert – har bloggeren ingen annen erfaring med enn en kokebok med et grundig avsnitt om utnyttelse av rester. Men i tilknytning til skolen ble det altså bygd det Aftenposten omtalte som et «bondebruk» for at de vordende «lærerinder» skulle få nærkontakt med primærnæringen.

Aftenposten 10. november 1923. Klikk for å lese artikkelen.

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *