Virtuell virkelighet 39/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Aftenposten 28. september 2022. Klikk for å lese.

Vv 1: KrF-drikke. Tidligere leder for Kristelig folkeparti, Valgerd Svarstad Haugland, fortalte åpent at hun gjerne tok et glass rødvin. Den høsten fikk partiet et godt valgresultat. Tanken på det ligger trolig bak når nåværende leder for KrFU, Hadle Rasmus Bjuland, krever kaldt øl, ifølge Aftenposten.

֎֎֎

Vv 2: Butikkplakat 1. Som følge i en skobutikk nylig ble bloggeren sittende og vente. I butikken var det to reklameplakater med sko-kjedens navn. De hadde det til felles at ingen av dem viste bilde av sko, men ellers av det meste man kler seg med.

֎֎֎

Vv 3: Butikkplakat 2. «Pass på!» står det på plakater over hele butikken. Bloggeren undrer seg over at «Pass på!» på den ene plakaten er strøket over, og deretter tilføyd (med samme penn, ser det ut som) nederst.

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 30. september 1922. Klikk for leselig størrelse.

Vv 4: Bil-kupp. Hvis Automobil Compagniet fortsatt har et par Overland-biler til reduceret pris (kr 5700,00), kan firmaet kontakte bloggeren. I garasjen her, som ble bygd i 1919, er det plass til en slik, og bilen ville kle bygningen.

.

.

.

.

.

֎֎֎

NRK Dagsrevyen 16, september 2022.

Vv 5: Ikke-blondine. Da Valentina Baisotti dukket opp som nyhetsprogramleder i den skattefinanserte TV-kanalen NRK, trodde jeg at utseende-regelen der (jfr. Nyhetsblondiner fra desember 2021) var lempet på. Men foreløpig har hun bare vært å se én gang, tror jeg.

֎֎֎

Vv 6: Fortid 1. Førti år er ikke så lang tid. Document-innlegget Det var den gang – et lite tidsbilde av Elling Bortne ser fire tiår tilbake. Document gjengir innlegget som gjesteinnlegg – det sto opprinnelig i Fjordenes Tidende.

֎֎֎

Aftenposten 16. september 1972. Klikk for leselig størrelse.

Vv 7: Fortid 2. For femti år siden fylte Aftenposten en hel side med annonser for by- og bygdelag. Lagene finnes kanskje fremdeles, men de har ikke lenger egen annonseside i Aftenposten.

.

.

.

.

֎֎֎

Epleavlingen 2022 ved bloggerens dør.

Vv 8: Epler. Årets epleavling fylte én bananeske. Bloggeren vurderer å søke avlingsskadetrygd. Med Senterpartiet i regjering skulle vel det være grei skuring.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 30. september 1972. Klikk for leselig størrelse.

Vv 9: Zzzzz. Bloggeren er flink til å sove. Eksperimentet som er omtalt i Aftenposten-klippet ved siden av, viste at et døgn på 48 timer kanskje er det naturlige for mennesket. Bloggerens søvn-erfaring peker i samme retning.

.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *