Virtuell virkelighet 36/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Avlingssvikt? Eplene her på bruket har gjemt seg i år. Det er vanskelig å få øye på dem, men synlig nedfallsfrukt tyder på at det er epler på trærne, de henger bare ikke ytterst. Epleplukkedagen er berammet til 24. september. Kontakt bloggeren for å delta.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 11. september 1972.

Vv 2: Skole. Ramstad skole ble bygd mens bloggeren gikk på gymnaset. Klippet ved siden av antyder hvorfor enkelte kalte den Rampstad. Noen av skolens lærere prøver nå (fra sist tirsdag) å gjenopplive Rampstad-navnet ved å drive gisselaksjon (streik).

.

.

.

.

.

֎֎֎

A-magasinet 9. september 1972.

Vv 3: Tobakk. Da jeg fant den helsides annonsen ved siden av, så jeg for meg hyllen med sigarettpakker i fars butikk. Den var et par meter lang, med en liten glassvegg i front, og der sto sigarettmerkene ved siden av hverandre mot glasset (hyllen skrånet, så når den fremste sigarettpakken ble fjernet, gled pakkene bakenfor frem til glassveggen). South State solgte mest, og fylte minst fire plasser (10- og 20-pakninger med og uten filter). Prisen jeg husker, var kr 3,70 for en 20-pakning.

֎֎֎

Aftenposten 29. august 2022.

Vv 4: Stormakt? Forrige storhetstid for Norge var vel på 1300-tallet, og ble omtalt her i bloggen for fire år siden (Den skandinaviske stormakten det ikke ble noe av, august 2018). Overskriften ved siden av viste seg å handle om fotball.

.

֎֎֎

Aftenposten 9. september 1922. Klikk for større bilde.

Vv 5: Skipsfart 1922. Bjørvika er nok i dag mest kjent for operabygget, men har alltid vært hoveddelen av Oslo havn. Bildet ved siden av viser – ifølge Aftenpostens bildetekst – lastedragere tilhørende de fem dampskipsrutene til Brasil. Bloggeren tror at det nærmeste skipet ikke er et dampskip, men MS BRAZIL, det første norskbygde skipet med dieselmotor, bygd i 1914 ved Akers mek. Verksted.

֎֎֎

Aftenposten 3. september 2022.

Vv 6: Skipsfart 2022. Ifølge Aftenpostens bildetekst er Color Lines FANTASY i ferd med å runde Dyna fyr (den lille, hvite bygningen til høyre for skipet på bildet ved siden av). Sjøkartet viser at hvis det hadde vært tilfelle, kunne vi lett ha fått en COSTA CONCORDIA-variant i Indre Oslofjord.

֎֎֎

Vv 7: Mangel. Et sitat fra Mikhail Gorbatsjov (se også Mann å minnes i denne bloggutgaven) bør mange legge seg på hjertet: “Verden har mange mangler, der mangelen på nytenkning er den største.”

֎֎֎

Vv 8: NATO-medlemskap. Det viser seg at Tyrkias president, Recep Tayyip Erdoğan, har omtanke for sin NATO-allierte Norge når han stiller betingelser for svensk NATO-medlemskap.

.

֎֎֎

Vv 9: Katt. Bloggeren er mentalt allergisk mot katter, men lar likevel tegneserien nedenfor få plass. Ellers anbefales en håndbok om katter (kjøpt på mammut-salg for mange år siden).

Aftenposten 1. september 2022.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *