Virtuell virkelighet 35/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Fabrikk. Saftfabrikken er i gang etter årets eplehøst, i år er det versjon 2.1. Det er to år siden sist (avlingssvikt i fjor), og det har vært noen innkjøringsproblemer. Med det tempoet som hittil har vært holdt, bør arbeidet være ferdig en gang i mars…

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 2: Løfter. Aftenpostens Under streken kommenterte nylig kommunevalget i sammenlikning med situasjonen i et annet land som også holder valg av og til.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 3: Flerkulturell. Ifølge nettsidene til den skattefinansierte mediekanalen NRK er det innvalgt 18 flerkulturelle til Oslo bystyre. Det fremgår ikke om innflyttede vestlendinger regnes blant de flerkulturelle.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 4: Hundeforbud. Budstikka melder fra Bekkestua at det kan komme skilt for å hindre hunder på plastgresset som er lagt ut der. Det må bli luktsterke skilt, siden hunder ikke har så godt syn.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 5: Pulver. Her på bruket tyr vi til pulver for å holde uønskede dyr unna. Bloggeren strødde løvepulver (egentlig antiløvepulver) for noen år siden, og det virket – ingen løver her. En interessant sideeffekt er at vi også er spart for katter.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Document.no 27. september 2023.

Vv 6: Ideer. Et par ideer til Document angående feiringen av tusenårsjubileet for kristningen av Norge (klippet ved siden av):
1) Kurs for overskriftforfatterne i Document, slik at innholdet i overskriften ikke påstår at Norge vil bli kristnet i 2030.
2) Kurs for hele redaksjonen om bøying av fremmedord på -um (jubileum, museum o.l.).

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 7: KID. Av og til dukker det opp en faktura på papir og med KID-nummer. I stedet for å skrive de 18 sifrene, venter jeg gjerne på purringen, som nesten alltid kommer som e-post eller annen digital kommunikasjon. Da kan KID-nummeret bare kopieres og limes inn.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 22. september 1923 med førstesideoppslag om elektricitetsprisene (øverst til høyre). Klikk for å lese.

Vv 8: El-pris. Strømmen var dyr nok for hundre år siden også. Aftenposten-abonnentene leste sikkert med interesse førstesideoppslaget med overskriften Billige elektricitetspriser i Kristiania. Man kunne jo gitt strømstøtte i stedet for å senke prisene.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Civilisationen. Som en oppfølging til Voluspå og Johannes’ åpenbaring hadde Aftenposten i 1923 en artikkelserie med tittelen Er den moderne civilisations undergang forestående? Klikk nedenfor for å lese.

Aftenposten 22. september 1923.
Aftenposten 29. september 1923.

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *