Virtuell virkelighet 33/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Småpenger. Bærum kommune har foretatt den halvårlige utdelingen av sekker for plastretur. I butikken koster en tilsvarende sekk 10-15 kroner, så verdien av den utleverte rullen er minst 2000 kroner. Det er småpenger for den kommunale renholdsetaten, så rullen med sekker blir kastet (fra bilvinduet?) inn i innkjørselen eller – som denne gangen – lagt på portstolpen. Etaten er redd for misbruk av sekkene (= bruk til noe annet enn plastretur), så det er vanskelig å få utlevert nye.

Retursekker verd minst kr 2000 …
… lagt åpent på portstolpen

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Cola-union i Meny-butikken.

Vv 2: Cola-union. I Meny-butikken i Sandvika Storsenter har coca cola og pepsi cola inngått et unikt samarbeid (eller er det butikken som står bak?). I samme stabel står 4-pakninger av begge merker. Pepsi er riktignok noe mer utilgjengelig enn coca, men det problemet har kundene klart å løse.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Bøyle til høy kilopris.

Vv 3: Kilopris. Originalbøylen på bloggerens øretelefon brakk og måtte erstattes. Bøylen som vises på bildet, er veid på to forskjellige postvekter. Kiloprisen er utregnet til 133.333 kroner. Men bestillingen kom som vanlig post i postkassen.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 4: Bibelsk. Begrepet gullkalv kommer fra Bibelen (2. Mosebok kap. 32). Den skattefinansierte TV-kanalen NRK har gitt det et nytt innhold:

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 5: Livsfarlig. En ikke navngitt reporter i den skattefinansierte radiokanalen NRK Alltid Nyheter kunne nylig fortelle om migranter som tar seg frem med fare for livet. Ikke rart det er farlig når man hører hvor de gikk:

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 6: Maskintale. Til å oversette fremmedspråklig tekst i radio bruker den skattefinansierte radiokanalen NRK Alltid Nyheter en talemaskin. Maskinen har tonelag og ordstilling som en utlending som holder på å lære seg norsk:

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Utenfor damefrisørsalongen.

Vv 7: Damefrisørparkering. Den røde bilen på bildet ved siden av er «parkert» utenfor en damefrisørsalong. Bloggeren sier ikke mer.

Kommenter enne notisen

֎֎֎

Aftenposten 3. september 2023.

Vv 8: Helsenytt. Nylig fikk man vite at snus kan være kreftfremkallende. Det står det ingenting om i NTB-notisen ved siden av..

.

.

.

.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Rasisme? Stygge scener i fjernsynet nylig: En gjeng hvite menn jager en neger foran seg. Dette ble sendt før barns leggetid!

Kommenter denne notisen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *