Virtuell virkelighet 32/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Blommenholm barnehage plukker epler.

Vv 1: Epler. Årets epleplukkedag er i morgen, lørdag 9. september, men Blommenholm barnehage innledet innhøstingssesongen på tradisjonelt vis sist tirsdag.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 2: Max-pushing. For noen uker siden kom nyheten om at Pepsi Max inneholder aspartam, som kanskje kan være kreftfremkallende. At norske eksperter stilte seg tvilende til dette, ble ikke slått like stort opp. TV-reportasjene viste bilder av Pepsi Max, og produsenten fulgte opp med 6-pakninger til svært gunstige priser. Men bloggeren har ikke økt forbruket til tross for pushingen.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Frode Hult forteller om avløpssystemet i Oslo.

Vv 3: Avløpsnytt. I et intervju i NRK Oslo og Viken forteller beredskapsleder Frode Hult indirekte at Oslo kommunes vann- og avløpsetat har bygd avløpssystemet i tre. Det må jo være bakgrunnen for at en skillevegg, som han sier, «ble knust til pinneved».

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Kim Jong-un skal kanskje på reise.

Vv 4: Utenriks. Det er litt pussig å høre BBC (den britiske skattefinansierte mediekanalen) melde at Nord-Koreas Kim Jong-un kanskje skal på besøk overseas – til Vladivostok og muligens til Moskva. Men sett fra de britiske øyer er jo hele verden overseas, jfr. den påståtte Times-overskriften «Tåke i Kanalen, kontinentet er isolert».

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 5: Fylkestingsvalg. Med lokalvalget nær forestående ville bloggeren se hvem som stiller som kandidater til fylkesordførervervet i Oslo, som er både kommune og fylke. Men Oslo fylke sto ikke på Valgdirektoratets liste over hvem som stiller til valg. Direktoratet kunne på telefonforespørsel opplyse at det ikke er fylkeskommunevalg i Oslo, men kunne ikke si noe om lovhjemmel for denne ordningen.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Tidlig jul i år også.

Vv 6: Jul. Et av landets høyfjellshoteller melder allerede nå i en helsides annonse i Aftenposten om julebord-weekend 2. helg i november. Da er hotellet omtrent så tidlig ute som sognepresten i Odda var i 2018 (Julehysteri fra november 2018).

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Fargebånd og tomspole??

Vv 7: Spoler. På skrivemaskinen som er avbildet ved siden av, lærte bloggeren å skrive touch – pr. brevkurs! Maskinen fungerer fortsatt, men mangler en vesentlig del: Tomspolen som fargebåndet skal gå inn på. For øvrig: Selges det fargebånd nå? Hvor?

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 26. august 2023. Klikk for å lese.

Vv 8: Rydding. Defenestrasjon har vært brukt som metode for å rydde motstandere av veien. Om den har vært brukt i Russland i nyere tid, er vanskelig å få vite. Uansett kan det nå virke som man der har gått over til andre metoder, f. eks. flyulykke. Aftenposten hadde nylig en oversikt over ulykker med bl.a. kjente russiske personer.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Misbruk. Norges idrettsforbund må ta seg av alkoholmisbruk i internasjonale konkurranser! Slikt ble sist demonstrert av Karsten Warholm (klippet nedenfor). Forbundet har nylig valgt en president som ut fra navnet, Zaineb Al-Samarai, kan tenkes å tilhøre en religion som ikke tillater alkohol. Kanskje hun kan gjøre noe?

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *