Virtuell virkelighet 26/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Skudd. Det var skyting utenfor noen utesteder i Oslo for en uke siden. Sist mandag kunne det blitt skyting også på Rådhusplassen, for der hadde politiet – ifølge NRKs reporter Martin Fjørtoft – utplassert snikskyttere.

NRK Dagsrevyen21 27. juni 2022.

֎֎֎

Vv 2: Flagg. Betegnelsen kvikklunsjflagg har ikke blitt brukt her i bloggen tidligere, men bloggeren har antydet nær forbindelse mellom sjokoladen med rød-gul-grønn emballasje og enkelte lands flagg. Og bloggeren har ikke vært alene om å ta feil av flagg.

֎֎֎

Jordbærtyv fotografert av en tilfeldig forbipasserende. Av personvernhensyn vises bare et utsnitt av bildet.

Vv 3: Tyveri. Jordbærtårnet her på bruket har tidligere vært omtalt, senest med en bekymring om at plantene ikke virket. Etter 3-4 uker kom det imidlertid bær. Men de var grønne, og bloggeren trodde at de kanskje måtte farges. Men så ble ett av bærene rødt. Selv om jordbærtårnet har vært sikret mot både brunsnegler og rådyr, fikk ikke bloggeren noen glede av dette første bæret – det ble stjålet. Men tyven ble ble fotografert av en tilfeldig forbipasserende, og har tilstått. Jordbærtårn til tross: Bloggeren kjøper jordbær i butikken, for der er de større.

֎֎֎

Vv 4: Vann. Det kom et kraftig regnskyll sist mandag, og da vet Budstikka hvor de skal gå for å få «våte» bilder. For ordens skyld gjøres oppmerksom på at den hvite skumstripen i forkant av bildet nedenfor skriver seg fra bloggerens bil, som ble valgt bort av fotografen, trolig fordi bloggeren satt godt synlig ved rattet. Og vannmengden virker selvsagt større rundt en liten personbil enn under en stor varebil.

Budstikka 27. juni 2022.

֎֎֎

Aftenposten 1. juli 1922. Klikk for å lese teksten nederst.

Vv 5: Whisky. Det er hundre år siden whiskyprodusenten Dawson donerte sølvpokalen på bildet ved siden av. Men Vinmonopolets pris på Dawson whisky, som man fremdeles får kjøpt, kan tyde på at vi fortsatt betaler for pokalen.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Klikk for å høre Sverre Holm Nilsen snakke.

Vv 6: Ånkli. NRK-medarbeider Sverre Holm Nilsen ble intervjuet i studio om fengslingsmøtet etter skytingen i Oslo for en uke siden. Intervjuet avslørte at den skattefinansierte mediekanalen ikke tar det så nøye med språksansen hos ansatte som skal snakke i studio.

.

֎֎֎

Aftenposten 6. juni 2022.

Vv 7: Pass. Bloggeren slutter seg til utsagnet ved siden av, og er samtidig litt forundret over at folk som jevnlig reiser utenlands, plutselig må ha nytt pass. Bloggerens pass ble fornyet sist høst, et par måneder før det utløp. Bloggerens to siste utenlandsreiser var i 2014 og 2018.

֎֎֎

Aftenposten 1. juli 1972. Klikk for å lese.

Vv 8: NH90. Helikoptrene som er omtalt i det femti år gamle klippet ved siden av, må nok fortsatt holde koken. Forsvaret venter nemlig fremdeles på de nye helikoptrene, som skulle vært levert for mange år siden. Men nå er den bestillingen annullert. I Resett har Øystein Steiro Sr. kommentert det som i hans overskrift karakteriseres som «helikopterskandalen».

֎֎֎

Resett 23. juni 2022. Klikk for å lese.

Vv 9: Fremsynt? Klippet ved siden av og tegneserien nedenfor leste jeg omtrent samtidig. Det slo meg at det Nusse sier i tegneserien fra 1972, med få endringer like gjerne kunne vært sagt i dag av Vladimir Putin (alias Vladolf Putler).

Asker og Bærums Budstikke 3. juli 1972.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *