Virtuell virkelighet 23/24

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Festival. I forbindelse med Langsetfestivalen varslet meteorologisk institutt om regn, lyn og torden i de timene arrangementet skulle pågå. Det møtte så få deltakere at vi ble enige om å hoppe over programmet og går rett på pølsene. Så mens uværet pågikk som verst, satt vi under tak med utsikt til lys-showet. Neste års festival foregår tirsdag 27. mai (siste tirsdag i mai), også da uten værforbehold. Værbestandige programideer mottas med takk.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

NRK Dagsrevyen 24. mai 2024.

Vv 2: Akademiker-russ? Da bildet ved siden av flimret over TV-skjermen, trodde bloggeren først at de streikende akademikerne var blitt pålurt gule vester med trykkfeil. Men som alle kan se, var det en brett på vesten.

Ellers må dette være et nytt og godt marked for russelivsbransjen, som ser ut til å møte motgang. Det er streik hvert år, og de som streiker, gjør det samme som de som streiket året før – akkurat som russen.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 7. juni 1974. Klikk for å lese.

Vv 3: Ikke-PK. På Aftenposten-siden ved siden av skriver signaturen «Brønn» om tante Ellen, som viser seg å være en voksen dame som arbeider i barnehage. Begrepet tante i den sammenhengen var ikke da (avisen er fra 1974) og er kanskje fortsatt ikke politisk korrekt. Slik sett er det på linje med «n-ordet» …

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 11. juni 1924-

Vv 4: Dueflukt. Duer må ha vært mer betydningsfulle for 100 år siden enn i dag, ser det ut som av annonsen ved siden av. Dusøren på 15 kroner tilsvarer omtrent 442 kroner i dag, ifølge Statistisk sentralbyrås konsumpriskalkulator.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

NRK Dagsrevyen 5. juni 2024.

Vv 5: Kalkundød. En kalkuntransport fikk omtale i flere medier sist tirsdag. Kalkunene skulle slaktes, men måtte i stedet avlives fordi transportøren kjørte av veien og bilen veltet. Slakting eller avliving – det kom vel ut på ett for kalkunene?

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 24. mai 2024. Klikk for å lese.

Vv 6: Tårnpynt. I Bjørvika står to høye betongtårn, som er utløpet for ventilasjon fra én eller flere tunneler i området. Tårnene skulle gjøres penere med utsmykning, men Satans vegvesen tråkket inn bremsen. Nå kan striden om utsmykningen være løst, ifølge Aftenposten.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 7: Repriseproblemer. Tre femti år gamle overskrifter kan tyde på at vi fortsatt holder på med de samme problemene som i 1974.

Aftenposten 7. juni 1974.
Aftenposten 7. mars 1974.
Aftenposten 7. mars 1974.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 8: Quiz. I denne ukens blogginnlegg Regnbue står det blant annet om nordiske nasjonaldager. Under arbeidet med innlegget kom bloggeren over en nordisk språk-quiz som bloggens lesere sikkert har glede av (hvis lenken virker, da).

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Kystrute. Skipstrafikk langs kysten omfatter vel fortsatt mer enn bilferger. Men annonser for virksomheten ser man ikke, i hvert fall ikke slik som på Aftenpostens helside med skipsannonser for 100 år siden.

Aftenposten 7. juni 1924. Klikk for å lese.

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

1 kommentar

  1. Quiz-lenken virker! Hadde feil på svenske Mikke Mus og det færøyske hvalkjøttet, men klarte resten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *