Virtuell virkelighet 23/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Aftenposten 10. juni 1972. Klikk for å lese.

Vv 1: Eldreomsorg. Etter mitt lille slagtilfelle i mars 2020 innvilget kommunen meg opptreningsopphold på et bo- og behandlingssenter. Der var de snille og omsorgsfulle mot meg (og sikkert også mot de andre beboerne). Likevel frister ikke tanken på et slikt opphold på ubestemt tid. «Samhjem» for alle aldre var en idé som sto omtalt Aftenposten for femti år siden, men jeg har ikke sett at den har blitt gjennomført noe sted.

֎֎֎

Aftenposten 14. mai 2022.

Vv 2: Gamling. Det er ikke så ofte avisene skriver noe pent om oss gamle. Aftenposten gjorde det for et par uker siden – i form av sitatet ved siden av.

֎֎֎

Aftenposten 6. juni 2022. Klikk for større bilde.

Vv 3: Vinteropplag. Skibladner er endelig på vannet, ifølge Aftenposten. Den som har ordlagt seg slik, har neppe vært ombord i hjuldamperen, som om vinteren ligger i opplag ved kai i Gjøvik. Der er det reist et vernebygg som beskytter skuta mot vind og vær.

.

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 3. juni 2022.

Vv 4: Nyord. Aftenpostens Under streken (en konkurrent til denne spalten) er ordglad og lager nye ord, som vist ved siden av.

.

.

.

֎֎֎

Vv 5: Tegnekunst. Enkelte ting kan tyde på at den som har tegnet elefanten nedenfor, har forfrisket seg noe før arbeidet ble avsluttet.

Klikk på bildet for å se den ferdige tegningen.

֎֎֎

Resett 4. juni 2022. Klikk for å lese.

Vv 6: Mrsmt. Hatefulle ytringer er ikke morsomt. Men noen får det til å bli morsomt likevel.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 5. juni 2022. Klikk for større bilde.

Vv 7: Politisk korrekt? Norsk er et vanskelig språk. Bloggeren kan igjen anbefale innlegget Neger før og nå fra mai 2017.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 8: Google-språk. Noen hos Google (kanskje en maskin?) har funnet en ny betegnelse på det som før het forsvarets grener.

֎֎֎

Aftenposten 3. juni 2022.

Vv 9: ??-odden. Påstanden i Aftenposten om at det skal være en fjord mellom Asker og Notodden, fikk meg til å stusse. Forklaringen ligger nok i at journalisten tidligere har arbeidet i avisen Varden, som blant annet dekker Notodden (men ikke Nesodden).


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *