Virtuell virkelighet 20/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Festival – SMS (lagt til 24. mai 2022). På plakaten (klikk på bildet nedenfor å se den) ber man om en ikke-bindende SMS-påmelding til 46.77.86.92. Det viser seg at dette telefonnummeret ble aktivert først 18. mai. Alle som sender SMS, får en bekreftelse. De som har meldt seg på, men ikke har fått bekreftelse, bes om å sende påmeldingen (den er ikke bindende) på nytt.

Klikk på bildet for å se plakaten for Langsetfestivalen.

Vv 1: Festival. Langsetfestivalen finner sted neste tirsdag, 31. mai, fra klokken 19.00. Det er ikke værforbehold, men vi satser på at været blir som på bildet ved siden av, tatt 17.mai i år.

.

.

֎֎֎

Aftenposten16. mai 2022. Klikk for større bilde.

Vv 2: Flagg 1. Selv ikke Aftenposten kunne dy seg for å bruke flagg i en egenannonse før 17. mai. Avisen kan selvsagt forsvare seg med at det ikke er et norsk flagg som er brukt som bakgrunn for annonseteksten, for i det norske flagget er forholdet mellom fargene nokså forskjellig fra det som vises i Aftenposten-annonsen.

.

.

֎֎֎

17. mai 2022. Flaggene hos Bærum roklubb og Bærum sportsklubb er innringet med rødt. Klikk for større bilde.

Vv 3: Flagg 2. 17. mai er den dagen da alle som har flaggstang (og mange andre), flagger. På min hjemvei fra arrangementet i Sandvika på grunnlovsdagen, observerte jeg flaggskikken i to idrettsforeninger som holder til ved Sandviksbukta (det som er igjen av den). Bærum roklubb flagget med norsk flagg, mens Bærum sportsklubb syntes det holdt med det gule klubbflagget.

֎֎֎

Aftenposten 15. mai 2022.

Vv 4: Tilbygg. Aftenposten kunne sist søndag melde at kongeparet skulle hilse barnetoget fra slottsbalkongen. All Reportasje på 17. mai viste at de gikk feil og sto på slottsaltanen. Eller -verandaen?

.

֎֎֎

Document 16. mai 2022. Klikk for å se stort bilde og lese.

Vv 5: Sperring. I likhet med dustene som har satt seg ned midt i gaten (bildet ved siden av), har også bloggeren vært med på å sperre Frederiksgate ved universitetet i Oslo. Det skjedde 29. august 1968, da kronprins Harald og Sonja Haraldsen giftet seg i Oslo domkirke, og bloggeren var en del av avdelingen fra HSSØ (Hærens Sanitets Skole og Øvingsavdeling), som paraderte langs kjøreruten mellom domkirken og slottet. Vi sto fra hjørnet av Universitetet og oppover Slottsbakken, og holdt krysset åpent til kortesjen kom. Da ble krysset stengt på kommandoen «Steng krysset!» De nygifte kom seg trygt til Slottet.

֎֎֎

Resett 16. mai 2022.

Vv 6: Flyselskap. Det er ikke helt samsvar mellom overskriften og bildet i oppslaget ved siden av fra Resett. Eller er SAS kjøpt opp av NAS (Norwegian Air Shuttle, i kortform kalt Norwegian)?

.

֎֎֎

Aftenposten 15. mai 2022.

Vv 7: Avkom. I gamle dager var det grisen og andre dyr som hadde unger. Nå er det nye tider, hvis Aftenposten har sitert lederen for Oslos 17. maikomite riktig.

֎֎֎

Kjøpt hos Rema 13. mai 2022.

Vv 8: Landbruk. Partene i årets landbruksoppgjør har blitt enige. Ordet innovasjon står kanskje i avtalen. Produktet ost av svin (og storfe) er trolig et resultat av innovasjon.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 9: Norwenglish. På slutten av forestillingen Historisk moro med Linda Eide og Sjur Hjeltnes forteller de to (særlig Linda Eide) om hvordan engelsk kom inn i det norske språket. Se utredningen deres (nedenfor), eller bruk halvannen time på hele forestillingen (anbefales!). Ifølge NRKs nett-TV er den alltid tilgjengelig.

Klikk for å se slutten av Historisk moro med Linda Eide og Sjur Hjeltnes.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *