Virtuell virkelighet 19/24

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Båtplass. To av Langsets båtplasser ved flytebrygge i Lakseberget småbåthavn i Sandviksbukta er ledige for utleie. Interesserte kan melde seg ved å sende en melding ved hjelp av «Kommenter denne notisen» rett nedenfor.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Fra Filmavisen 18. oktober 1945.

Vv 2: Fotball 1. For bloggens fotballinteresserte lesere (det finnes trolig slike avvikere) bringes allerede nå referat fra cupfinalen i 1945. Bloggeren var ikke der, men Filmavisen var. Reportasjen inneholder også et glimt av «lille prins Harald», som nå er en godt voksen mann på 87.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 4. mai 2024.

Vv 3: Fotball 2. Til tross for bildet i klippet ved siden av, er det en fotballreportasje. Bloggens lesere skal ikke la seg forvirre av navnet Fu/Vo. Det står for Funnefoss/Vormsund, som alle vi vel opplyste vet.

.

.

.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 4: Støyfritt? Den kommunale støysenderen på Kadettangen er omtalt annet sted i bloggen (Uønsket lyd). Nå er det heldigvis klart at støyfestivalen Kadetten er avlyst også i år (som i fjor). Arrangøren har nok lest denne bloggen og har fått kalde føtter.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Stadionpynt i Malmø.

Vv 5: ESC. Europamesterskapet i en eller annen TV-disiplin foregår denne uken i Malmø. Finalen er i morgen, lørdag. Arrangementet, som visstnok bærer det fulle navnet European Song Contest, omtales i etermediene som Eurovision. Det må vel være omtrent som å kalle Holmenkollstafetten for Holmenkoll?

Kommenter denne notisen

֎֎֎

EBU-området. Klikk for større kart.

Vv 6: EBU. At Israel deltar i Eurovisjonens sangkonkurranse, har medført en del oppstyr. Israel er medlem av European Broadcasting Union (EBU) fordi landet ligger innenfor det europeiske kringkastingsområdet slik det er definert av Den internasjonale telekommunikasjonsunionen. Israels naboland Jordan er også medlem av EBU, sammen med andre «europeiske» land som Marokko og Tunisia.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 4. mai 2024. Klikk for leselig størrelse.

Vv 7: Statistikk. Som kjent finnes det tre former for løgn: Hvit løgn, sort løgn og statistikk. Klippet ved siden av er en statistikkreportasje fra Aftenposten.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 8: Barnehage. I forrige utgave (Vv-4) var det nevnt at oslostudentene har etablert campingplass der det før var barnehage. Undersøkelser viser at barnehagebygningen nå huser studentparlamentet. Sic transit gloria mundi (latin, som studentene neppe forstår, så de føler seg ikke krenket).

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Sekter. Det finnes sunni- og shiamuslimer. Det finnes også mobiltelefonbrukere som foretrekker utstyrsmerker som begynner med liten i, og så er det alle vi andre…

Aftenposten 28. april 2024.

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *