Virtuell virkelighet 13/24

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Aftenposten 29. mars 1924. Klikk for å lese.

Vv 1: Fjellvett? Etter hva bloggeren har hørt, er det bare omtrent 20 prosent av befolkningen som reiser bort i påsken. Dette til tross for at Røde Kors i minst hundre år (se nederst på Aftenposten-forsiden ved siden av) har propagandert for fjellpåske. De såkalte «Fjellvettreglene» bør erstattes av denne ene: Hold deg hjemme!

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 2: Utslipp. Gulatingsloven påbyr brygging av øl til jul, men har ingenting om påsken. Bloggeren tok imidlertid ingen sjanser, og satte i gang et mindre CO2-utslipp i midten av mars.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 3: Hurtigmat. Til god drikke (jfr. forrige post, Vv-2) hører god mat. Som vist i riksdekkende fargefjernsyn nylig kan den tilberedes ganske enkelt i våre dager, bare man unngår PC med flatskjerm.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

NRK Dagsrevyen 17. mars 2024.

Vv 4: Militært. Zofia Paszkiewicz i den skattefinansierte TV-kanalen NRK synes at kjøretøyet på videoklippet ved siden av ser ut som en stridsvogn. Det kan være noe hun sier for ikke å bli brukt som krigskorrespondent.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 5: Som-1. Bærum kommune inviterer til «gratis intensivkurs for deg med annet morsmål enn norsk». Kanskje kommunen først burde holde intensivkurs for annonseforfattere om bruk av relativpronomenet som?

Kommenter denne notisen

֎֎֎

NRK Dagsrevyen 27. mars 2024.

Vv 6: Som-2. Værmelder Bente Wahl har nok norsk som morsmål, men kan ha forvillet seg bort i et kurs holdt av Bærum kommunes annonseforfattere (jfr. forrige post, Vv -5). Men det er jo et snev av sannhet i det når hun sier at ettermiddagen øker på om kvelden.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 31. mars 1924.

Vv 7: Tobakk. Bloggeren har ikke begynt å røyke ennå. Men han husker fra sin tid som beordret ekstrahjelp i farens butikk at pipe- og rulletobakk kom i pakninger av papp. For hundre år siden var det tillatt å vise bilder av dem på annonseplass.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 8: Trening. «På hva da?» har bloggeren pleid å spørre når noen sier de skal trene. Den skattefinansierte TV-kanalen NRK ga et slags svar i en reklame for sine nettsider nylig.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Advarsel. For ikke lenge siden (Virtuell virkelighet 7/24, Vv-2) advarte bloggeren mot å undervurdere folk på hans alder og eldre. Her kommer en advarsel til:

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *