Virtuell virkelighet 13/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Festival. Tirsdag 30. mai er datoen for årets Langset-festival (den nabovennlige festivalen uten støy fra høyttalere eller andre støykilder). Drøyt fem uker før arrangementet er det meste under kontroll, men bloggeren trenger hjelp til været, for det er ikke værforbehold. Oppholdsvær, gjerne lettskyet så det ikke blir for varmt, vil være det beste. Fri inngang for alle som kommer (vi begynner kl. 18.00).

֎֎֎

Vv 2: Døgnvill? Journalisters matematikk-kunnskaper (eller snarere mangelen på slike) har vært omtalt her i bloggen tidligere. Det viser seg at fenomenet også gjelder tidsangivelser, slik Åsa Vartdal demonstrerte i en nyhetsmelding som ble gjentatt flere ganger forrige onsdag:

֎֎֎

Kjell Munchs trerelieff av Villa Fredheims bygninger etter at han hadde pusset dem opp.

Vv 3: Munchx-utstilling. Galleri Munchx har ny utstilling med verker av Kjell Munch, galleristens far. Han ville fylt 100 år i år, og dette er en unik anledning til å se hans fantasifulle og dels humoristiske trerelieffer og utvalgte tegninger. Se galleriets nettsider for åpningstider. Kombiner gjerne besøket med en historievandring som ble beskrevet ved en tidligere utstilling (Munchx er her, gå og se! fra februar 2021).

֎֎֎

Lysfenomenet har fått tonefølge av Händel: La Réjouissance fra Royal Fireworks Music.

Vv 4: UFO? Bloggeren har lest om UFO-fenomenet i Hessdalen, og trodde vi hadde fått noe tilsvarende på Kadettangen (der det skal bli kjernekraftverk). Det viste seg å være et tivoli, som nå har forlatt området.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 5: Flagging. Årets flaggsesong begynte 1. påskedag. Hvis bloggeren har telt riktig, faller 20 av årets 28 nasjonale og lokale flaggdager i perioden fra 9. april (påskedag) til 29. juli (olsok). I hele denne perioden må flaggheiseren (=bloggeren) være klar til innsats ved flaggstangen kl. 08:00. Flagget hales ved solnedgang og senest kl. 21:00.

֎֎֎

Klikk for større bilde med leselig skriftstørrelse.

Vv 6: Kommunetempo. Kommunalt tempo viser seg å være noe helt annet enn bloggeren trodde. I forbindelse med sitt lille medisinske uhell i februar har han mottatt brev datert 28. februar, der kommunens vedtak er basert på en søknad fra 1. mars… På kopien ved siden av er enkelte personlige opplysninger sladdet.

.

.

֎֎֎

Vv 7: Påskehandel. For femti år siden var dagens dato påskeaften og nokså avisfri. Men tirsdag etter påske lå Asker og Bærums Budstikke i abonnentenes postkasser med bl. a. en reportasje om butikker som hadde holdt åpent på påskeaften.

Asker og Bærums Budstikke 24. april 1973. Hovedoppslag på forsiden, fortsettelse på side 2.

֎֎֎

Vv 8: Slit. Omtrent 23.000 LO- og YS-organiserte har slitt seg gjennom fire dager med gisselaksjon (også kalt «streik»). For det er et slit! Da aksjonen var slutt, måtte aksjonistene møte på jobb kl. 07:00, ifølge NRK Dagsrevyen. Men da aksjonen begynte, skjedde det én time tidligere, kl. 06:00. Som sagt: Et slit.

֎֎֎

Vv 9: Samfundsbygg. Da bloggeren «lå ved universitetet» i forrige århundre, holdt Det norske Studentersamfund sine møter i Dovrehallen, og det var snakk om å bygge et nytt hus. Resultatet ble Chateau Neuf, som ble åpnet et par år etter at bloggeren hadde avsluttet sine studier. Høyre-politikeren Jan P. Syse var en drivkraft i arbeidet med byggeprosessen. Men planer om nytt hus var i gang lenge før hans tid, som Aftenposten kunne fortelle for hundre år siden:


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *