Virtuell virkelighet 12/24

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Eirik Lae Solberg – med horn i pannen?

Vv 1: Horn. Oslos byrådsleder Eirik Lae Solberg har fått horn i pannen. Slik kan det i hvert fall se ut på bildet ved siden av. Men hornet er en av halvmånelampene som pryder Oslo sentrum for tiden, og bildet er fra et intervju med byrådslederen i anledning den nye belysningen. Se også innlegget Faste i dagens utgave av bloggen.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Amundsen med champagne.

Vv 2: Sport 1. En som heter Amundsen (kan det være en fjern slektning av polfareren?) har utmerket seg i et skirenn. I den anledning demonstrerte han at han ikke vet hvordan man håndterer en champagneflaske. Se også innlegget Champagne fra desember 2016.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 3: Sport 2. Redaksjonen i den skattefinansierte radiokanalen NRK mente sist onsdag at en fotballreportasje fra Bergen var så god (lett hørbar og med tydelig diksjon) at den måtte sendes i gjentatte repriser hele dagen.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Mulig dekorasjon på russebuss. Les mer om «Elg i solnedgang».

Vv 4: Russebuss. En damegruppering som kaller seg Ottar har politianmeldt en russebuss på grunn av dekorasjonene på den (bloggeren er mer opptatt av lyden fra den). Det meldes at politiet ikke vil etterforske saken. Damene har ikke oppgitt noen foretrukket alternativ illustrasjon. Hva med Elg i solnedgang? Men det bildet viser et nakent dyr …

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 5: Gravplass. Josef Borell, som omtales som EUs utenrikssjef, har karakterisert Gaza som verdens største utendørs gravplass.

Bloggeren går ut fra at i Spania (Borells hjemland) er alle gravplasser innendørs.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Hustadvika. Klikk for stort kart.

Vv 6: Preposisjonsvalg. Sjøfolkene på Hustadvika, et dikt av Arnulf Øverland, avslutter innlegget Fire forlis i dagens utgave av bloggen. Hustadvika er et værhardt havstykke på Nordvestlandet, og ikke «ei lun lidå vig» på Sørlandet. Det siste får man følelsen av når Eline Buvarp Aardal sier «i Hustadvika»:

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 7: Roing. Tonje Brenna har uttalt seg om pensjon til krigsseilere bosatt i utlandet. Bloggeren har tidligere undret seg over hvilken roklubb hun er medlem av. Ubekreftede rykter sier nå at hun er styremedlem i Regjeringens Roklubb. Her er klipp fra et par TV-reportasjer der Brenna uttaler seg:

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Kø til et valglokale i Oslo.

Vv 8: «Valg». Det var stor oppslutning om det såkalte valget i Russland nylig. NRK Dagsrevyen viste bilde fra den russiske byen Oslo, der køen av velgere strakte seg langs Drammensveien helt fra Ukrainas plass.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Branndrama? NRK Dagsrevyen fortalte også om protester mot valget i Russland. Men den skattefinansierte TV-kanalen brukte vel litt overdrevet dramatikk i bildetekningen?

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *