Virtuell virkelighet 7/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


NRKs nettsider 2. mars 2023.

Vv 1: Nyhetstopp. Bildet ved siden av viser hva den skattefinansierte mediekanalen NRK mente var viktigste nyhet torsdag kveld i forrige uke. Det var den uken da det fortsatt pågikk en væpnet konflikt i Ukraina og en ganske ny, men svært uvæpnet konflikt utenfor regjeringskontorene.

֎֎֎

Aftenposten 17. februar 1923. Klikk for større bilde og tekst.

Vv 2: Vår? Det har vært etter forholdene kaldt i Oslo-området den siste uken, men ikke så kaldt som Aftenposten kunne fortelle om for hundre år siden (klippet ved siden av). Men mars sies å være den første vårmåneden, så vi får bite tennene sammen og holde ut.

.

֎֎֎

Samedamenes banner med slagord på nysamisk og engelsk.

Vv 3: Samisk? Land back er åpenbart samisk for et eller annet, siden det sto på så mange plakater under samedamenes demonstrasjoner i Oslo nylig. De fikk hjelp av Natur og ungdom til å henge opp banneret (der teksten nederst ser ut til å være på engelsk) sammen med flagget på det hosstående bildet. Det sies også at de fikk hjelp av BDSM-miljøet da de trengte kjetting til å lenke seg fast med. Apropos sameflagg: Les om en litt spesiell flagging.

֎֎֎

Fra NRK Dagsrevyen 6. mars 2203.

Vv 4: Tog. I likhet med samedamene velger også Follobanen engelsk som kommunikasjonsspråk, slik man kan høre av lyden til klippet ved siden av. Kan dette være noe av forklaringen på problemene banen har hatt?

֎֎֎

Vv 5: Sport. Et sted lenger sør i Europa hadde de skrapt sammen nok sne til å kunne holde et skistevne i forrige uke. Den skattefinansierte mediekanalen NRK rapporterte derfra og viste sitt engasjement for universell utforming ved å ta spesielt hensyn til hørselshemmede.:

Stevnet kaltes med forkortelsen VM, noe som såvidt jeg kan forstå Jan Petter Saltvedt (NRKs spesialist på doping, snuskete idrettsfinans og annet i sportens verden) i slutten av klippet ovenfor betyr Vanvittig Mesterskap.

֎֎֎

Ingvild Flugstad Østberg bruker flagget som teppe. Dokumentert av Aftenposten 3. mars 2023.

Vv 6: Flagg. På bildet ved siden av står det Sweden på jakken som personen til høyre har på seg, og det står blåkläder på gullvinner Ingvild Flugstad Østbergs drakt. Men flagget hun bruker som teppe, er norsk. Noen må lære norske sportsutøvere vanlig folkeskikk når man håndterer flagg!

.

.

֎֎֎

Fra NRK Oslo og Viken 6. mars 2023.

Vv 7: Horn. Når det nye vikingmuseet på Bygdøy åpner, kan det være en anledning til å opplyse Rune Tribune på bildet ved siden av og andre uvitende om at vikingene ikke brukte hjelm med horn. Det var Hårek den hardbalne som gjorde det, og han er en amerikansk tegneseriefigur.

֎֎֎

Aftenposten 4. mars 2023.

Vv 8: Feighet. Hvis det som står i sitatet ved siden av, er riktig, er bloggeren ikke preget av feighet. Men han er et fremtredende medlem i Engstelige Eldres Forening.

.

֎֎֎

Vv 9: Engelsk. Denne spalten har allerede vært innom bruk av engelsk (Vv3 og Vv4). Derfor tar bloggeren sjansen på å gjengi tegneserien nedenfor. For at man skal forstå poenget, er det nødvendig med en viss innsikt i engelsk. Det påstås forøvrig at en kjent norsk rallykjører skal ha sagt: «It is not the fart that kills, it`s the smell».

Aftenposten 21. februar 2023. Klikk for større bilde.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *