Virtuell virkelighet 10/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Hjem fra Moskva. I fjor (Virtuell virkelighet 44/21) sto en lenke i bloggen til innsamling for å få sendt MS-rammede Line til Moskva for behandling som ikke gis i Norge. Hun kom til Moskva og fikk fullført behandlingen, men etter at «Adolf» Putin hadde gått amok i Ukraina, ble det trangt om plass for å komme ut av Russland. Det gikk også bra, og så vil tiden vise om behandlingen har gitt resultat.

֎֎֎

Vv 2: Forsvar. Når hovedtemaet i NRKs Politisk kvarter er om Norge er rustet til å motstå et angrep fra Russland, er det min vurdering at om jeg hadde vært mange år yngre, ville jeg nå ha vært mobilisert til det spesialoppdraget «min» bataljon hadde. Alderen til tross: Jeg har funnet frem og lest «plakaten på veggen», og er beredt. Kanskje blir det en sjanse til å sprenge motorveibroen over Sandviksbukta? Les gjerne Redusert militær beredskap i 18 år? fra desember 2020.

֎֎֎

Vv 3: Tajik m.fl. Tegningen ved siden av tok bloggeren vare på lenge før ex-statsråd og ex-nestleder Tajik hadde funnet ut at hun hadde vært litt unøyaktig med opplysningene i sin pendlerboligsak.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 4: Strømpris. Etter at strømprisen satte ny rekord denne uken, har visst folkeopprøret lagt seg – i solidaritet med de nødlidende i Ukraina.

֎֎֎

Skriften i skatteetatens brev (t.h.)krever forstørrelsesglass for å bli lest. Aftenpostens forside til venstre, for sammenlikningens skyld (Aftenposten-overskriften er tilfeldig valgt).

Vv 5: Matematikkspråk. Tidligere kaltes det kansellispråk, nå vet jeg ikke hva det kalles. Det er i hvert fall språklig nokså ugjennom-trengelig. I rundskrivet jeg nylig fikk fra skatteetaten, og som jeg kunne lese fordi jeg er den lykkelige eier av et forstørrelsesglass, hadde man brukt begrepet avsavnsrenten, som var forklart slik:

«Avsavnsrenten tilsvarer den pengepolitiske styringsrenten slik denne er fastsatt av Norges Bank per 1. januar det aktuelle året tillagt ett prosentpoeng.»

Språklig klarte jeg å nøste ut meningen, men jeg lurer fortsatt på hvilket år man får ved å legge ett prosentpoeng til «det aktuelle året» (f.eks. 2022 tillagt ett prosentpoeng).

֎֎֎

Front på tørketrommel. Klikk for større bilde.

Vv 6: Hvitevarer. Bildet ved siden av viser noe som må være en sak for barnevernet: En tørketrommel for babyer??! Produsenten er Gorenje, et slovensk selskap som gir advarselen nedenfor i brukermanualen for sine kjøkkenventilatorer. Hva det står i brukermanualen for tørketrommelen om babytørking, har bloggeren ikke hatt mot til å undersøke.

Brukerveiledning for kjøkkenventilator. Klikk for større bilde.

֎֎֎

Aftenposten 26. februar 2022.

Vv 7: Dyrevern 1. Uttrykket «dyrevennlig ull» i Aftenposten-klippet ved siden av må være uttenkt av en som ikke har særlig kjennskap til dyr med ull, kanskje juristen Live Kleveland som er nevnt i teksten. En av omtrent samme ulla er veganeren Annebjørg, som ifølge Resett har et dilemma: Hun må bruke ull i sprengkulden.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 8: Dyrevern 2. Én av de to som er nevnt i forrige notis (Vv-7) kan ha gitt Lise Myhre ideen til tegneseriestripen nedenfor.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *