Uformell fred

Kan det være slik at 2. verdenskrig ikke er slutt? Det foreligger i hvertfall ikke noen fredsavtale som er godkjent av alle parter, men både Tyskland og Japan har kapitulert, så vi får trøste oss med at krigen reelt, ikke formelt, er slutt. Det er enda godt, ettersom det var på dagens dato i 1944 at Hitler begynte med det som Putler (=Putin) nå gjør: Å sende raketter mot sivile mål.

Peter Sellers ville hatt fødselsdag i dag. Det kan feires ved å (gjen)se filmen Dr. Strangelove, som det er lenket til i blogginnlegget Galgenhumor med musikk: Dr. Strangelove fra januar 2021. Ernest Hemingway ville også hatt fødselsdag i dag. En av hans bøker, Den gamle mannen og havet, ga inspirasjon til tittelen på blogginnlegget Den gamle mannen og polkøen (for ordens skyld: Det er ikke trykkfeil for ordet polkaen, slik unge mennesker kanskje tror; det skal stå polkøen). Sist i innlegget er det lenke til Hemingways bok.

Og siden det er valg førstkommende mandag, avsluttes her med en av verdens mest berømte valgkampsanger, Happy Days Are Here Again (fra Franklin D. Roosevelts presidentvalgkamp i 1932). Den passer også godt fordi det var på dagens dato i 1974 at USA-president Gerald Ford benådet Richard Nixon, som måtte gå av som president på grunn av Watergate-saken.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *