Redd barna?

Biting – kategorien som dette innlegget er merket med – står oppført som et av synonymene til detalj i Synonymordboka.no. Jeg har valgt ordet  fordi det også kan være substantivering av verbet å bite. Begge betydninger kan være aktuelle for det som her skrives.


Tv-aksjonen til inntekt for Redd Barna innbrakte over 273,7 millioner kroner. Det var uten bidrag fra meg, Jeg sendte melding til Redd Barna om hvorfor jeg hadde «uteblitt», og fikk straks svar, antakelig fra en automat.

  • «Søndag hadde jeg den litt vanskelige oppgaven å forklare bøssebærerne som ringte på, at Redd Barna sannsynligvis ikke vil ha penger av meg. Jeg er nemlig pensjonert vernepliktig offiser, og ettersom Redd Barna ikke vil ha penger av Kongsberg våpenfabrikk, går jeg ut fra at det samme gjelder oss som ikke nekter militærtjeneste. Av samme grunn avslutter jeg fra årsskiftet det månedlige bidraget til Redd Barna.»
  • «Tusen takk for din beskjed. Vi vil behandle din henvendelse om kort tid. Dersom det haster kan du ringe oss på 22 99 09 00. (mandag-fredag 10.00.-12.00.)»

Om Redd Barna forholder seg til George W. Bush eller til Håvamål, er jeg usikker på. Selv er jeg prinsipiell. Jeg sendte derfor meldingen etter at TV-aksjonen var avsluttet; det var ikke meningen å ødelegge for innsamlingen.

Da det ble kjent at Redd Barna ikke ville ha penger fra Kongsberg våpenfabrikk, ble det en del medieomtale. Roy Jacobsen og Morten Wetland skrev debattinnlegget Redd (noen av) Barna.

Så får vi håpe at de 273,7 innsamlede millionene er «rene» penger, som Redd Barna kan bruke med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *