Propagandakrig

FNs sikkerhetsråd har vedtatt en resolusjon om våpenhvile m.m. i Gaza. Da er nok alle fornøyd, i hvert fall de som ikke deltar i kamphandlingene, men som har sterke meninger om krigen. Blant dem finner vi den skattefinansierte TV-kanalen NRK, som i Dagsrevyen-21 mandag illustrerte resolusjonsvedtaket med et klipp der Palestinas FN-representant tolket det:

NRK Dagsrevyen-21 25. mars 2024: Palestinas FN-representant tolker Sikkerhetsrådets resolusjon om våpenhvile m.m. i Gaza.

NRK Dagsrevyen fulgte opp tirsdag … :

HAMAS er ikke nevnt i NRK Dagsrevyens intrroduksjon tirsdag 26. mars. Da har de vel løslatt gislene de tok under terrorakxjonen 7. oktober?

… og i Kveldsnytt onsdag kom NRKs avgjørende støt:

NRK Kveldsnytt 27. mars 2024: FN-resolusjon om Gaza-krigen gjelder visst bare for Israel, ikke for HAMAS.

I den israelskvennlige nettavisen Document sto den svært lange artikkelen Grusomhetens strategi under Gaza-krigen (lenke til artikkelen nedenfor) av gjesteskribentene Michael Hochberg og Leonard Hochberg (de to er presentert nederst i Document-klippet). Artikkelen har en litt annen vinkling på Gaza-krigen enn det man vanligvis ser. Det står bl. a.: «Hamas er kanskje det første regimet i historien som utkjemper en krig som er designet for å maksimalisere tapene i sin egen befolkning.». Mellomtitlene gir en antydning av innholdet:

  • Lærdom fra 7. Oktober
  • Asymmetrisk krigføring og krigens lover
  • Doktrinen om proporsjonalitet
  • Hamas og slutten på evige kriger
  • Avgjørende seier og betingelsesløs kapitulasjon
  • Dagen etter betingelsesløs kapitulasjon: å vinne freden

For dem som stoler på min vurderingsevne, har jeg i et slags sammendrag gjengitt noen tekstutdrag jeg synes er meningsfulle. Men les hele artikkelen (nedenfor til venstre)!

En nyhetsartikkel fra Aftenposten får stå som motvekt til Document-artikkelen (nedenfor til høyre).


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *