Flaggdag og fødselsdager

HKH kronprinsesse Mette Marit har fødselsdag i dag.

Her på bruket følger vi de offentlige flaggdagene – med få unntak (det flagges f.eks. ikke 1. mai). Derfor flagges det i dag for kronprinsesse Mette Marit. Hun ervervet sin plass på brukets flaggliste etter terrorhandlingene 22. juli 2011, da hun fremsto reelt som den fremtidige dronningen hun formelt allerede var. Det er ganske imponerende når man kjenner hennes bakgrunn. Selvsagt har hun hatt god hjelp til å tre inn i sin nye rolle, men hun har måttet ta til seg og – ikke minst – praktisere det hun har lært. Det er noen år siden hun i direkteintervju med NRK (intervjuet ble senere fikset av NRK, som fjernet et «eventuelt») nærmest antydet at familien ville emigrere.

Tidligere USA-president Bill Clinton har fødselsdag i dag.

Bill Clinton, tidligere president i USA, har også fødselsdag i dag. Da han ble valgt i 1992, konstaterte jeg at for første gang ville Sambandsstatene få en president som var yngre enn meg (48 dager – men siden forrige presidentperiode har jeg igjen vært den yngste av verdens to mektigste personer). Clinton er den eneste USA-presidenten jeg har sett i virkeligheten, og ikke bare på fjernsyn. Under hans norgesbesøk i 1999 var han på Kon-Tiki-museet, og på min arbeidsplass på motsatt side av veien satt vi på et kontor og betraktet presidentkortesjens ankomst. En av mine kolleger, en aktiv jeger, tittet bort på Clinton og bemerket tørt: «Jeg tror jeg skulle tatt ham herfra …».

Helt konge som musiker: Asmund Bjørken.

Av dagens tre fødselsdagsbarn har nok musikeren Asmund Bjørken (1933-2018) gitt meg mest glede. Han fikk hovedomtalen for fem år siden, da denne bloggen også kom ut på dagens dato.

.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *