Bilfritt

Bloggerens ukentlige handlerunde.

I dag er det – ifølge Wikipedia – verdens bilfri dag. Det markerer bloggeren med den ukentlige kjøreturen for å handle husholdningsvarer. Vanligvis blir det en distanse på ca 10 kilometer, og min Ford Transit varevogn har gått litt over 66.000 km siden den var ny i 2012.

Bilfri dag er ikke noe nytt for bloggeren. Alle dagene hans var bilfri til han hadde fylt 18 år, men han hadde sykkel. De siste årene har det vært to bilfri perioder: Seks måneder i 2020 og tre måneder i år, begge etter et lite drypp (TIA=slag), noe som medførte automatisk kjøreforbud.

Gjelder bilfriheten i dag for alle biler? Hva med drosjer og ambulanser? Og hva med dem som bor 15 km fra nærmeste bussholdeplass (jeg kjenner dem) eller som bor der bussen går én eller to ganger om dagen?

For bloggerens personlige velvære kunne det være fint med bilfri E-18 – i hvert fall noen dager. Kanskje kunne vi gå tilbake til tiden da søppelhentingen foregikk med hest (et barndomsminne) og Gamle Drammensvei var grusvei hvor vi lekte og ropte «bil!» hvis det kom en slik.

Men dagens handletur er unnagjort, og bilen er parkert.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *