Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.
Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
Vv 1: Sommertid. Natt til førstkommende søndag blir slitsom, for da går vi over til sommertid. Da må alle opp kl. 02.00 for å stille klokken(e) én time frem (mange PCer og mobiltelefoner ordner dette selv). Les mer i Sommertid fra april 2021.
֎֎֎
Vv 2: Matematikk. Enda en gang har bloggeren hatt problemer med den matematiske utfordringen det er å legge én til et annet tall. Det medførte en stund litt rot i oversikten over tidligere utgaver av bloggen, men dette er nå rettet opp, slik at oversikten under menypunktet Tidligere utgaver øverst er ajourført t.o.m. nr. 11 årgang 7, som var forrige ukes utgave.
֎֎֎
Vv 3: Trening. Bloggeren er allergisk mot treningsprogram, og fikk en gymkarakter som sto i stil med dette. Men for blogglesere som har overkropp med strikk, kan kanskje det Aftenposten skrev om et treningsprogram for slike, være av interesse.
֎֎֎
Vv4. Sentralbanksjef. Bloggeren overvar pr. radio-overføring Ida Wolden Baches debut som sentralbanksjef torsdag denne uken. Hun hørtes ut til å vite hva hun snakket om. Og den etterfølgende pressekonferansen avslørte at hun er bedre til å snakke engelsk enn Jens Stoltenberg.
Ellers er det vel nokså åpenbart for alle konspirasjonsteoretikere hva som er den grunnleggende årsaken til krigen i Ukraina. Både statsminister Gasj Tøre og finansminister Slagsmål Vedum antok at det ville bli store problemer for regjeringen hvis en tidligere AP-statsminister og fortsatt AP-medlem skulle tiltre som sentralbanksjef. Men ved hjelp av sine internasjonale forbindelser fant de et virkemiddel som nærmest ville tvinge Jens Stoltenberg til å fortsette som NATOs generalsekretær.
֎֎֎
Vv 5: Billigbil. Annonsen ved siden av viser en bil som Renault kanskje hadde tenkt som en konkurrent til Citroëns 2CV. Den hadde i hvert fall samme type gearstang: et paraplylignende håndtak som gikk inn i dashbordet. Prisen var nok lav også for 50 år siden, da annonsen sto i Asker og Bærums Budstikke. Men overskriften hadde kanskje ikke passert i dag.
.
.
֎֎֎
Vv 6: Ulykke. Under overskriften «En styg biloverkjørsel» oppgir Asker og Bærums Budstikke navn på både sjåfør og passasjer i bilen som kjørte på «candidat A. Munch» for hundre år siden. Men avisen var diskret nok til ikke å gå i detalj om hendelsesforløpet, så hvem som egentlig var årsak til ulykken, er uklart. Men candidaten ble – med brukket lårben – transportert på spark(!) til sitt hjem, derfra til Bærum sykehus. Den siste transporten skjedde formodentlig med automobil.
Tidene forandrer seg lite. Oppslaget nedenfor sto i Budstikkas nettavis i går.
֎֎֎
Vv 7: Forbud. I arkivklippet ved siden av oppgir Aftenposten som årsak til det australske blokkfløyteforbudet at myndighetene håper å hindre koronasmitte. Bloggeren tror det snarere er musikklærerne som står bak. Den høyfrekvente lyden fra en blokkfløyte som betjenes av en ukyndig spiller, krever egentlig et hørselvern som musikklærere vanligvis ikke er utstyrt med. Det står ingenting i notisen om at elevene protesterte mot forbudet.
.
.
.
.
֎֎֎
Vv 8: Jernteppet. Overskriften ved siden av er fullt forståelig for de som husker året 1972, men ubegripelig for de som vokser opp i dag.
֎֎֎
Vv 9: Flyplass. Dagens flyplass på Gardermoen er knapt 30 gammel. Men for 50 år siden, da overskriften nedenfor sto i Aftenposten, var det allerede flyplass på Gardermoen. Diskusjonen pågikk derfor – i god norsk tradisjon – om hvor den nye hovedflyplassen for Oslo skulle ligge (man kunne jo ikke bruke en flyplass sin allerede var bortimot ferdig). To alternativer var Hobøl og Hurumlandet. Les også 19 år siden Fornebu-forurensningen flyttet fra oktober 2017.