Virtuell virkelighet 28/24

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Aftenposten 5. juli 1924. Klikk for større bilde (og tekst).

Vv 1: O.L. Aftenposten skal sikkert være til stede under de tilstundende olympiske leker (O.L.) i Paris. Men opplegget blir kanskje ikke så stort som i klippet ved siden av.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

NRK Dagsrevyen21 8. juli 2024.

Vv 2: Sjømerker. Leden langs sørlandskysten skal bli tryggere, forteller den skattefinansierte TV-kanalen NRK. Dette skal skje ved utplassering av 300 sjømerker. Bloggeren har merket seg en bit av reportasjen, og stiller seg noe tvilende til hvor trygt dette blir…

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Dagbladet (tidligere kulturavis) trolig på 1980-tallet. Klikk for større bilde.

Vv 3: Lyrikk. Diktet på bildet ved siden av sto i Dagbladet da det var en kulturavis. Det ble klippet ut og festet med limbånd på en av takbjelkene i bloggerens stue i 2. etasje.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 4: Målstrev. Då bloggaren sleit med å få att ein brukeleg bank-ID (Virtuell virkelighet 27, Vv-3), kom han over språkvalet på Storebrand-nettsidene. Banken legg seg ut med målrørsla…

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 5: Geografi. Dagsnyttsendingen halv åtte forrige torsdag i den skattefinansierte radiokanalen NRK ga ny mening til uttrykket «en øy på Mexicos østkyst».

En senere sending røpet hvilken øy det var snakk om.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 12. juli 1974.

Vv 6: El-priser. Myndighetene mener at når strømprisen dobler seg, det vil si at den passerer 70 øre, kan man gi strømstøtte. For femti år siden medførte en økning på 30 prosent bare en overskrift i Aftenposten.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 7: Oppgavefrist. Sandra Borch holder på med ny masteroppgave etter at den opprinnelige ble underkjent p.g.a. tekstplagiat. Men hun har god tid, ifølge klippet nedenfor fra Wikipedia.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 8: …som… Den skattefinansierte radiokanalen NRK forteller om røff behandling av publikum. De (publikum) blir både solgt og brukt til å innta kokain. Bloggeren er litt i tvil om det er publikum eller en ikke navngitt gruppe som er ment til å henge på kjøleskap.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Småsterk. Tegningen nedenfor sto i Aftenposten for hundre år siden med følgende tekst: «Ole, la det ankeret ligge!”

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *