Virtuell virkelighet 24/24

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Varslingsprøve. Sist onsdag var det varslingsprøve med «gammeldags» utendørs flyalarm og med varsel på mobiltelefonen. Det siste overstyrer all «ikke forstyrr»-innstilling, som man kunne høre i NRK, der noen hadde tatt med en mobiltelefon inn i studio.

Til bloggeren kom meldingen som fulgte varseltonen, på engelsk. Også tekstmeldingen (gjengitt ved siden av) var engelsk. Uten kjennskap til prøven eller til engelsk ville bloggeren blitt vettskremt av overskriften i tekstmeldingen.

.

.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 2: Fotball. Det arrangeres europamesterskap i fotball i München fra i kveld. Norge følger opp sitt engasjement under fotball-VM og boikotter stevnet, muligens på grunn av det store ølkonsumet i München-området.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 3: Skifte. Bloggeren er så gammel at han er vant med at damene skifter etternavn etter hvert. At de samtidig skifter idrett, er mer uvant. Caroline Graham Hansen har imidlertid skiftet etternavn til Bjerkeli Grøvdal og har gått over fra fotball til løping – hvis bloggeren har forstått nyhetssendingene rett.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 4: Politikersnakk. På talekurs lærer politikerne at de skal snakke fort, og at de underveis skal puste på en slik måte at de ikke kan bli avbrutt. Tonje Brenna har lært dette, men hadde ikke tatt med i beregningen teknikerne i den skattefinansierte radiokanalen NRK.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 10. juni 2024.

Vv 5: Nødhjelp. Noen skaffe Norges idrettsforbund varme tepper, slik at utøverne slipper å vanære flagget. Kan dette være en oppgave for Røde Kors? Organisasjonen har store nødhjelpslagere.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Klikk for større bilde.

Vv 6: IQ-test. Forrige ukes språkquiz var en så stor suksess at den følges opp med en intelligensprøve denne uken. Men fasit eller resultat ut over meldingen som er gjengitt ved siden av, følger ikke med, hvis man da ikke vil betale 149 kroner til en ukjent mottaker.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 11. juni 1924.

Vv 7: Strømpris. Den prisen på elektrisk strøm til husholdningsbruk som Asker og Bærums Budstikke oppgir i klippet ved siden av, er svært konkurransedyktig sammenlignet med det bloggeren for tiden betaler til Fortum. Hvordan skifter man til Glommen?

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 8: Informasjon. Til de som er nysgjerrige, kan det opplyses at bloggeren ikke har barn, og at de barna er veldig glad for det.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Byggeprosjekt. Ifølge klippet nedenfor kommer det til å ta så mye som syv år før det nye Rikshospitalet er ferdig. Det er lett å forstå når man ser hva slags redskap som er valgt og hvilket antrekk bygningsarbeiderne bruker.

Aftenpostens nettavis 12. juni 2024.

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *